Објавен билтен „Цели за одржлив развој за ученици“

Професорите од ОУ Малина Попиванова Кочани, работеа на преводот на билтенот „Цели за одржлив развој за ученици“

Го објавуваме првиот билтен за проектот Sustainable Development Goals for Pupils ( Цели за одржлив развој за ученици).

Проектот има за цел да дизајнира и развие материјали за учење во врска со Целите за одржлив развој кои ќе се користат преку онлајн платформата која ќе им помага на учениците помеѓу 10-14 години да развијат клучни компетенции како што се критичко размислување, креативност и решавање проблеми.

Целиот билтен можете да го прочитате ОВДЕ.

Проектот е финансиран од Француската Национална Агенција, а партнери на проектот се основни училишта и организации од Македонија, Бугарија, Турција, Италија и Франција.

Comments are closed.