Воннаставни активности

Основното училиште е навистина извонредно место за учење. Нашиот талентиран персонал му обезбедува на секој студент ригорозни стандарди.

Квалитетот на нашето училиште придонесува за опуштено, фокусирано искуство за детето. Нашите активности во училницата се поставени на отворени полици за избор бидејќи интересот и подготвеноста го инспирираат детето. Нашето опкружување на отворено нуди прекрасно развиено игралиште со манипулатори, трицикли, миленичиња и градини.

010
Art Club - Lower School

These activities take place after school one day per week. Each session - fall, winter, spring.

011
Basketball Clinic

Find the perfect activity to encourage your child's curiosity and confidence.

09
Beginning Strings Class for Montessori

Find the perfect activity to encourage your child's curiosity and confidence.

08
Chess Club for Beginners

These activities take place after school one day per week. Each session - fall, winter, spring.