SJ Univer - шаблон joomla Продвижение

ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ

СРЕБРЕН МЕДАЛ ЗА ТЕОДОРА

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Недела, 04 Јуни 2017 19:26
2839 Hit
(1 Гласај)

ТЕОДОРА САНЕВА ученичка во 8 одд во ОУ ,, Малина Попиванова ,, Кочани го освои сребрениот медал на Јуниорската Македонска математичка олимпијада во конкуренција со првопласираните на Државниот натпревар од седмо, осмо , девето одд и прва година средно училиште .

Честитки за Теодора ?

УЧИЛИШНО ТАБЛО ГЕНЕРАЦИЈА 2013/2017 ГОД

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 16 Мај 2017 11:41
2866 Hit
(1 Гласај)

ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Недела, 16 Април 2017 00:12
2396 Hit
(1 Гласај)

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ВИСТИНА ВОСКРЕСЕ 

ЗА МНОГУ ГОДИНИ ВЕЛИГДЕН 

ЕКОЛОГИЈА

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 23 Март 2017 10:54
2535 Hit
(1 Гласај)

Претставници од Црвен крст со учениците од ОУ ,, Малина Попиванова ,, Кочани спроведоа работилница на тема ЕКОЛОГИЈА 

Сознанијата кои во континуитет ги добиваат учениците во текот на училишната година се со цел еколошката свест да биде на високо ниво кај нив и истата да ја пренесуваат на околината каде живеат 

ЕДУКАТИВНО ПРЕДАВАЊЕ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 23 Март 2017 10:47
2380 Hit
(1 Гласај)

ЕДУКАТИВНО ПРЕДАВАЊЕ 

ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ПРОГРАМАТА ALWAYS ОДРЖАА ЕДУКАТИВНО ПРЕДАВАЊЕ НА УЧЕНИЧКИТЕ ОД 6 ОДД НА ТЕМА ПУБЕРТЕТ И СЕ ШТО Е ПОВРЗАНО СО ПУБЕРТЕТОТ 

СТАТУС НА ЗЕЛЕНО ЗНАМЕ ПО ВТОР ПАТ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Среда, 15 Февруари 2017 11:11
2439 Hit
(1 Гласај)

По објавениот конкурс за наградување од имплементацијата на Програмата ,, Интеграција на еколошка едукација во македонскиот образовен систем ,, ОУ ,, Малина Попиванова ,, Кочани се стекна со највисок статус ,, Зелено знаме ,,  со исполнување на сите точки предвидени со програмата .

Заклучно со крајниот рок за пријавување 15.01.2017 год на електронската апликација се имаат пријавено 29 воспитно образовни институции, право на пријавување имале 51 детска градинка, 359 основни училишта и 100 средни училишта . 

Координатор на еко активностите во нашето училиште е одделенски наставник Здравка Охомуш 

СРЕЌНА НОВА 2017 ГОД

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 27 Декември 2016 08:27
2531 Hit
(1 Гласај)

ОУ ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА ,, КОЧАНИ ВИ ГИ ЧЕСТИТА НОВОГОДИШНИТЕ И БОЖИЌНИТЕ ПРАЗНИЦИ , МНОГУ ЗДРАВЈЕ СРЕЌА И УСПЕХ 

ВТОРО МЕСТО НА МЕЃУНАРОДЕН ЛИКОВЕН КОНКУРС

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Петок, 18 Ноември 2016 18:14
3475 Hit
(1 Гласај)

На ден 17.11.2016г. во просториите на Кино салата на Кинотека на Македонија во Скопје, ДЕТСКИОТ ЛИКОВЕН ЦЕНТАР - ГРАДСКО ЗДРУЖЕНИЕ НА ЛИКОВНИТЕ ПЕДАГОЗИ беше отворена Меѓународна детска ликовна изложба 13 НОЕМВРИ СКОПЈЕ 2016.

Ученичката Ангела Иванова IX4одд. од О.У.,,Малина Попиванова'' Кочани по објавениот конкурс и доставената ликовна творба е наградена со диплома за освоено II место . Ученичката е под менторство на предметен наставник по Ликовно образование Мирјана Рашкова.

СТАТУТ

Основното училиштето ,,Малина Попиванова,,- Кочани е основано со Одлука бр. 02-251/4 од 26.08.1985 година, а е верифицирано со Решение бр. 13-6492 од 20.12.1985 год. од Секретаријат за општествени дејности-Кочани.

Училиштето има својство на правно лице и е запишано во судскиот регистер по ЕМБ 4107390.

КОНТАКТ ИНФО

Училиштето „Малина Попиванова“ се наоѓа во близина на Заводот за вработување.

Тодосија Паунов бр.95, Кочани

Телефон/Факс: 033/271-692