SJ Univer - шаблон joomla Продвижение
×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 870

ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ

ДЕТСКИ СЕМАФОР ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАРИ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 07 Мај 2015 00:00
3183 Hit
(1 Гласај)

РЕЗУЛТАТИ ОД ОДРЖАНИТЕ ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАРИ ДЕТСКИ СЕМАФОР ВО ОУ ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА,, КОЧАНИ НА 07.05.2015 

mala grupa zenski 
Jovana Petrova - Krste Petko Misirkov
Hristina Krstova - Malina Popivanova
mala grupa maski
Denis Jangelov - Krste Petkov Misirkov
Darko Zlatkov - Malina Popivanova
golema grupa
Aleksandar Gligorovski - Malina Popivanova
Ivana Dimitrova - Malina Popivanova

Ментор Мариетка Стојанова 

Совет за безбедност Општина Кочани 

Честитки и многу успех во понатамошните натпревари 

ЕКСТЕРНО ПРОВЕРУВАЊЕ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 05 Мај 2015 00:00
3102 Hit
(2 гласови)
Министерството за образование и наука информира дека денес по 20:00 часот, прашањата коишто ќе бидат дел од тестовите при процесот на екстерно тестирање на учениците од четврто одделение во основно образование до трета година во средно образование, ќе бидат објавени на интернет страницата prasanjaeksterno.dic.edu.mk

Како што информираат од МОН, јавниот базен ќе содржи 445.700 прашања на македонски, албански, турски и српски јазик по вкупно 7.560 предмети.

За секој предмет се генерирани прашања во зависност од неговата застапеност во наставниот план, односно бројот на часови. За предмет застапен со 1 час неделно, генерирани се 100 прашања, за предмет со 2 часа неделно генерирани се 200 прашања, за предмет застапен со 3 часа неделно генерирани се 300 прашања.

Секој ученик може на едноставен начин, преку менито на интернет страница prasanjaeksterno.dic.edu.mk, да ги обезбеди оние прашања по предметите коишто го засегаат.

Исто така, отворена е и можноста на секое прашање доколку некој од учениците или било кој граѓанин забележи извесна грешка од техничка или друга природа, која е возможно да постои имајќи ја во предвид количината на прашањата, да пријави со само еден клик на апликацијата/прозорчето поставено веднаш до секое прашање.

За други прашања или сугестии коишто не се поврзани со содржината, односно со технички корекции на прашања, може да се испрати мејл на адресата Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., на што операторите од Државниот испитен центар ќе одговорат во најкраток можен рок. Оваа можност ќе биде достапна до 14 мај 2015 година, по што, откако ќе бидат вметнати сите издржани забелешки, повторно ќе биде креирана и објавена финалната база на прашања.

ПРВИ МЕСТА - РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 30 Април 2015 00:00
2903 Hit
(1 Гласај)

НА ОДРЖАНИТЕ НАТПРЕВАРИ ПО 

- ФОТОТЕХНИКА 

ПРВО МЕСТО ЗА САШКА ЈОВАНЧЕВСКА 

- АВТОМАТИКА 

ПРВО МЕСТО ЗА ТЕОДОРА САНЕВА

- РОБОТИКА 

ВТОРО МЕСТО САРА СТОИЛКОВА 

- ГРАДЕЖНИШТВО И АРХИТЕКТУРА

ТРЕТТО МЕСТО ЗА ЈАНА ИГНАТОВА   

ПОД МЕНТОРСТВО НА НАСТАВНИК МАРИЕТКА СТОЈАНОВА

ЧЕСТИТКИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД МАЛИНА ПОПИВАНОВА И МНОГУ УСПЕХ НА ДРЖАВНИТЕ НАТПРЕВАРИ 

Резултати регионален натпревар Природни науки и техника и Биологија

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Понеделник, 27 Април 2015 00:00
6593 Hit
(1 Гласај)

НА РЕГИОНАЛНИТЕ НАТПРЕВАРИ

ПО ПРИРОДНИ НАУКИ И ТЕХНИКА-ментор Александра Дојчинова

- ТЕОДОРА САНЕВА 6/3 ГО ОСВОИ ТРЕТТОТО МЕСТО

ПО БИОЛОГИЈА - Ментор Катерина Нисова 

- НИКОЛА ПЕТРУШЕВ 7/1 ВТОРО МЕСТО

- МОНИКА ТОДОРОВА 7/3 ТРЕТТО МЕСТО 

ЧЕСТИТКИ ЗА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ 

КАМПАЊА ПОЧИТУВАЈ ГИ ПРАВИЛАТА ПОЧИТУВАЈ ГО ЖИВОТОТ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Среда, 22 Април 2015 00:00
2880 Hit
(1 Гласај)
АКТИВОТ НА ПРВО ОДДЕЛЕНЕИЕ ВО СОРАБОТКА СО ПС КОЧАНИ РЕАЛИЗИРАШЕ НАДГЛЕДНА АКТИВНОСТ ЗА УЧЕСТВО НА ПЕШАЦИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ ВОЕДНО УЧЕНИЦИ СЕКОЈДНЕВНО СО ПОЛИЦИСКИ СЛУЖБЕНИК НА РАСКРСНИЦА ВОДАТ  КАМПАЊА ПОЧИТУВАЈ ГИ ПРАВИЛАТА ПОЧИТУВАЈ ГО ЖИВОТОТ , самоиницијативно учениците изработија флаери кои ги делат на пешаците кои ги почитуваат правилата и кои не ги почитуваат правилата за движење на означени места 

УСПЕСИ ВО УЧИЛИШТЕТО

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Понеделник, 20 Април 2015 00:00
2987 Hit
(1 Гласај)

на 17 и 18,04,2015 год на одржаните ученички натпревари  ученици од ОУ ,, Малина Попиванова ,, Кочани забележаа високи места  и обезбедија учество на Републички натпревари 

- Математика - Регионален натпревар 

Второ место Андреј Петров 80 поени , ментор Марија Илиева - учество на Републички натпревар

- Англиски јазик-speling -  Регионален натпревар

Прво место Андреј Петров 7/4 одд ментор Розетка Стоилкова - учество на Републички натпревар

Прво место Томас Златков 6/2 одд ментор Христина Митева - учество на Републички натпревар

- Географија - Регионален натпревар

Прво место Тамара Трајчова 8/3 одд ментор Драги Рашков - учество на Републички натпревар

- Хор- ментор Крстина Петрова 

Прво место - во конкуренција на втора категорија

Второ место оркестар

Крос натпревар

Александар Ангелов 9/3 одд третто место., ментор Дарко Јованов

Сандра Карова 5/3 одд прво место  ментор Станојка Данилова 

Драгана Андова 9/3 одд второ место местор Дарко Јованов

Ангела Крстова 9/3 одд прво место ментор Дарко Јованов

РЕГИОНАЛНИ НАТПРЕВАРИ АНГЛИСКИ ЈАЗИК И ГЕОГРАФИЈА

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Среда, 15 Април 2015 00:00
3022 Hit
(2 гласови)

Во ОУ ,, Малина Попиванова ,, на 18.04.2015 год ( Сабота ) ќе се одржат Регионални натпревари по наставните предмети Англиски јазик и Географија 

Натпреварот по Англиски јазик започнува во 10 . 00 часот

Натпреварот по Географија е со почеток во 09 00 часот 

ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН , ХРИСТОС ВОСКРЕСНА-ВИСТИНА ВОСКРЕСНА

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 09 Април 2015 00:00
3056 Hit
(1 Гласај)
Велигден е Пасха Господова и Ден на нашето спасение. Затоа Воскресението Христово е Празник над празниците, Торжество над торжествата и Слава на Бога Воскреснатиот. Велигден е центарот на Православната вера и празнување. За верните, периодот пред Велигден, е долго патување исполнето со покајание, прошка, измирување, молитва,пост и поучување. Со пристигнувањето на Велигден, се празнува победата на Животот над смртта 

СТАТУТ

Основното училиштето ,,Малина Попиванова,,- Кочани е основано со Одлука бр. 02-251/4 од 26.08.1985 година, а е верифицирано со Решение бр. 13-6492 од 20.12.1985 год. од Секретаријат за општествени дејности-Кочани.

Училиштето има својство на правно лице и е запишано во судскиот регистер по ЕМБ 4107390.

КОНТАКТ ИНФО

Училиштето „Малина Попиванова“ се наоѓа во близина на Заводот за вработување.

Тодосија Паунов бр.95, Кочани

Телефон/Факс: 033/271-692