SJ Univer - шаблон joomla Продвижение
×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 870

ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ

УЧИЛИШНО ТАБЛО ГЕНЕРАЦИЈА 2011-2015 ГОД

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 28 Мај 2015 00:00
2944 Hit
(2 гласови)

генерација на ученици кои го продолжија континуираниот успех на ОУ ,, Малина Попиванова ,, Кочани , ученици кои учествуваа во сите секции со голем успех , ученици кои освојуваа високи места на училишни натпревари од Општинско до Државни натпревари .

ВИ ПОСАКУВАМЕ УСПЕХ ВО ПОНАТАМОШНОТО ОБРАЗОВАНИЕ И СМЕ СИГУРНИ ДЕКА ЌЕ БИДЕТЕ УСПЕШНИ ЛИЧНОСТИ ВО ОПШТЕСТВОТО И ВИ ПОРАЧУВАМЕ ДЕКА УЧИЛИШТЕТО ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА ,, ВИ ГИ ОТВАРА ВРАТИТЕ СЕКОГАШ КОГА ЌЕ ИМАТЕ ПОТРЕБА ОД НЕГО , ВИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА СИТЕ УБАВИ МОМЕНТИ КОИ ГИ ИМАВМЕ СО ВАС, ПРЕКРАСНА ГЕНЕРАЦИЈА .

СРЕЌНО ПОНАТАМУ !!!! 

БИОДИВЕРЗИТЕТ-БРЕГАЛНИЧКИ РЕГИОН

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Петок, 22 Мај 2015 00:00
3366 Hit
(1 Гласај)
УЧЕНИЦИТЕ ОД 7 ОДД ГО АНАЛИЗИРАА БИОДИВЕРЗИТЕТОТ НА СЛИВОТ НА РЕКАТА БРЕГАЛНИЦА , ЖИВОТИНСКИОТ И РАСТИТЕЛНИОТ СВЕТ, АКТИВНОСТИТЕ БЕА ВО СКЛОП НА ПРОЕКТОТ ,, ЕКОЛОШКО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА БРЕГАЛНИЧКИОТ РЕГИОН ,, ПОД МЕНТОРСТВО НА НАСТАВНИЦИТЕ СЛАВИЦА АТАНАСОВА И АЛЕКСАНДРА ДОЈЧИНОВА

ПРЕДАВАЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОД СТРАНА НА ПС КОЧАНИ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Петок, 22 Мај 2015 00:00
3109 Hit
(1 Гласај)

ОД СТРАНА НА ВРАБОТЕНИ СТРУЧНИ ЛИЦА ВО ПС КОЧАНИ БЕЛОГАСКИ БОРЧО И ШАХИНОВ ОЛИВЕР СЕ СПРОВЕДЕ ЕДУКАТИВНО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМА ,, НАРКОМАНИЈА,, ВО СКЛОП НА НАСАТВНИОТ ПРЕДМЕТ УНАПРЕДУВАЊЕ НА ЗДРАВЈЕТО , СО УЧЕНИЦИТЕ ОД 7 ОДД ПОД МЕНТОРСТВО НА НАСТАВНИК СЛАВИЦА АТАНАСОВА И УЧИЛИШЕН ПЕДАГОГ ИВАНА СИМИЈОНОВА .

ПРЕКУ ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА УЧЕНИЦИТЕ СЕ ПОКАЖА НЕГАТИВНОСТИТЕ ОД УПОТРЕБАТА НА НАРКОТИЧНИ СРЕДСТВА , УЧЕНИЦИТЕ ОД 7 ОДД СЕ ИДНИНАТА НА ОИПШТЕСТВОТО И СЕ ТАРГЕТ ГРУПА НА КОЈА ТРЕБА ДА ИМ СЕ ПОСВЕТИ МНОГУ ВНИМАНИЕ ВО ДЕЛОТ НА ПОРОЦИТЕ НА ДЕНЕШНИНАТА 

МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ОБРАЗОНИЕТО

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Понеделник, 18 Мај 2015 00:00
2566 Hit
(1 Гласај)
Во склоп на Мегуетничка интеграција во образованието , се одржаа планираните активности со училиштето ОУ ,, Орхан Џемаили ,, Струга  со кое ОУ ,, Малина Попиванова ,, Кочани има потпишано меморандум за соработка се одржа заеднички час по Англиски јазик спортски натпревари и заедничко дружење на учениците од двете училиште . Активностите се одржаа во Струшкото училиште .

ТРЕТТО МЕСТО НА ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР БИОЛОГИЈА

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Петок, 15 Мај 2015 00:00
3158 Hit
(1 Гласај)

На одржаните државни натпревари по наставниот предмет Биологија , ученикот Никола Пeтрушев 7/1 одд го освои 3-то  место .

Во конкуренција на 250 натпреварувачи кои се стекнаа со право на учество на државен натпревар по Биологија после освоените бодови на општински и регионални натпревари ученикот Никола Петрушев е третт по знаење во Република Македонија . Честитки за Никола и му посакуваме понатамошни успеси . Ученикот е под менторство на наставник Катерина Нисова и Ленче Стојанова .

ИНОВАЦИИ 9 0ДД ПРЕЗЕНТАЦИЈА СТБ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Среда, 13 Мај 2015 00:00
3122 Hit
(1 Гласај)

Презнетација од Стопанска банка Кочани , Симона Крушарева и Билјана Николовска на 9 одд по наставниот предмет Иновации беше реализирана на тема ,, Иновација во банкарството , начини на плаќање ,, .

Благодарност за одвоеното време од страна на претставниците на СТБ-Кочани и предментниот наставник Славица Атанасова . Ваква презентација очекуваме да се случува и понатаму посебно за учениците од 8 и 9 одд кои веќе имаат потреба од сознанија за начините на банкарското работење односно односот кон финансиите .

СЕРТИФИКАТИ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 12 Мај 2015 00:00
2904 Hit
(1 Гласај)
ПРЕДМЕТНИТЕ НАСТАВНИЦИ СЛАВИЦА АТАНАСОВА И МАРИЈА ИЛИЕВА СЕ СТЕКНАА СО СЕРТИФИКАТИ ПО ПОСЕТЕНА ОБУКА И РЕАЛИЗАЦИЈА НА СОДРЖИНИ ПО НАСТАВНИОТ ПРЕДМЕТ ИНОВАЦИИ ОД НАСТАВНАТА ПРОГРАМА ПО ИНОВАЦИИ ЗА 9 ОДД НА ДЕВЕТГОДИШНО ОБРАЗОВАНИЕ 

ПРВО И ВТОРО МЕСТО НА ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР МЛАДИ ТЕХНИЧАРИ И ИНОВАТОРИ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Сабота, 09 Мај 2015 00:00
2575 Hit
(1 Гласај)
НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ЗА МЛАДИ ТЕХНИЧАРИ И ИНОВАТОРИ ОДРЖАН НА 09.05.2015 ГОД ВО СКОПЈЕ  УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА ,, ГИ ОСВОИЈА 

ПРВО МЕСТО ЗА ТЕОДОРА САНЕВА - АВТОМАТИКА 
ВТОРО МЕСТО САШКА ЈОВАНЧЕВСКА- ФОТОТЕХНИКА 
ШЕСТО МЕСТО ЈАНА ИГНАТОВА ГРАДЕЖНИШТВО И АРХИТЕКТУРА 
ПОД МЕНТОРСТВО НА НАСТАВНИК МАРИЕТКА СТОЈАНОВА И ПОДРШКА ОД РОДИТЕЛИТЕ 
ЧЕСТИТКИ ЗА ОСВОЕНИТЕ МЕСТА И БЛАГОДАРНОСТ ДО УЧЕНИЦИТЕ ЗА ДОСТОЈНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА УЧИЛИШТЕТО ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА ,, И ОПШТИНА КОЧАНИ  

СТАТУТ

Основното училиштето ,,Малина Попиванова,,- Кочани е основано со Одлука бр. 02-251/4 од 26.08.1985 година, а е верифицирано со Решение бр. 13-6492 од 20.12.1985 год. од Секретаријат за општествени дејности-Кочани.

Училиштето има својство на правно лице и е запишано во судскиот регистер по ЕМБ 4107390.

КОНТАКТ ИНФО

Училиштето „Малина Попиванова“ се наоѓа во близина на Заводот за вработување.

Тодосија Паунов бр.95, Кочани

Телефон/Факс: 033/271-692