SJ Univer - шаблон joomla Продвижение
×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 870

ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ

РОДИТЕЛ-НАСТАВНИК

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Понеделник, 07 Декември 2015 00:00
2580 Hit
(1 Гласај)
Во рамки на проектот од МОН ,, Заедничка грижа за правилно насочување на учениците ,, активност Родителот е наставник , од страна на д-р Оливера Санева е реализирано предавање од областа на медицината на тема ,, Кога и зошто во лабораторија ,, .

ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 01 Септември 2015 00:00
2909 Hit
(2 гласови)

ПО ПОВОД ПРИЕМОТ НА УЧЕНИЦИТЕ ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО ОУ ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА,, КОЧАНИ БЕШЕ ОРГАНИЗИРАНА ПРИРЕДБА ОД СТРАНА НА ПЕДАГОГОТ иВАНА СИМИЈОНОВА  И АКТИВОТ НА ВТОРО ОДД  И ОДДЕЛЕНСКИОТ НАСТАВНИК ВО ТРЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ РАТКА ЕФРЕМОВА 

ИДНИТЕ УЧЕНИЦИ НИВНИТЕ РОДИТЕЛИ ГИ ПОЧЕСТИ СО СВОЕТО ПРИСУСТВО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ РАТКО ДИМИТРОВСКИ  КОЈ ВОЕДНО ГИ ПОЗДРАВИ И ИМ ПОСАКА УСПЕШЕН ПОЧЕТОК И ПОНАТАМОШНО ШКОЛУВАЊЕ 

ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ СЕ ЗАПИШАНИ 77 УЧЕНИКА 

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА УЧЕБНА 2015/2016 ГОДИНА

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Недела, 30 Август 2015 00:00
2946 Hit
(3 гласови)

СЕ ИЗВЕСТУВААТ УЧЕНИЦИТЕ/РОДИТЕЛИТЕ ( СТАРАТЕЛИТЕ ) ДЕКА УЧЕБНАТА 2015/2016 ГОД ЗАПОЧНУВА

НА 01.09.2015 ГОД ( ВТОРНИК )

- ПРВА СМЕНА ОД 07.30 ЧАСОТ ПРЕДМЕТНА НАСТАВА ОД 6-9 ОДД 

- ВТОРА СМЕНА ОД 13 30 ЧАСОТ ОДДЕЛЕНСКА НАСТАВА ОД 2-5 ОДД 

 

СВЕЧЕНИОТ ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИТЕ ВО ПРВО ОДД ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО 11.00 ЧАСОТ ВО СПОРТСКАТА САЛА НА УЧИЛИШТЕТО 

 

ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОУ ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА ,, КОЧАНИ НА УЧЕНИЦИТЕ ИМ ПОСАКУВААТ

МНОГУ УСПЕХ ВО НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА 

НЕКА НИ ЧЕСТИТ ГОЛЕМИОТ МАКЕДОНСКИ ПРАЗНИК „ИЛИНДЕН“

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Недела, 02 Август 2015 00:00
2850 Hit
(1 Гласај)
Нека  историскиот Илинден  запаметен како остварување на сонот на сите оние кои ги дадоа животите за денешна суверена Македонија.
Нека ни е честит „Илинден“.
Нека ни е вечна Македонијa

ЛЕКТИРИ ЗА УЧЕБНА 2015/2016 ГОД

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 30 Јуни 2015 00:00
10738 Hit
(4 гласови)
Лектири за обработка VI-IX одд.
Лектири за VI одд
1.Еднорогиот елен-Р.Кукај
2.Споменка- Горјан Петревски
3.Црни и жолти-Славко Јаневски
4.Робинзон Крусо-Д.Дефо
5.Белото циганче-Видое Подгорец
6.Хајди-Јохана Шпири
7.Најубавите митови-Густав Шваб
8.Фантастичниот господин Лисец-Р.Дал
9.Балади-Избор
10.Македонски хумористични приказни-Избор
Лектири за VII одд
1.Пат околу светот за 80 дена-Жил Верн
2,Улавите години-Б.Ќопиќ
3.Оливер Твист-Чарлс Дикенс
4.Легенди и преданија-Избор
5.Втората смена -Велко Неделковски
6.Поетска читанка-Избор
7.Дворец на опачини-Ристо Давевски
Лектири за VIII одд
1.Времеплов-Х.Џ.Велс
2.Бојан-Глигор Поповски
3.Сребре и јас-Х.Р.Хименес
4.Исти очи-Горјан Петревски 
5.Снеговите на Климентина Евин-Горјан Петревски 
6.Сребрените снеговиЖивко Чинго
7.Девојките на Марко-Оливера Николова
8.Марта-Горјан Петревски
9.Галебот Џонатан Ливингстон-Ричард Бах
10.Милосија-Ката М.Руменова
11,Хаклбери Фин-Марк Твен
Лектири за IX одд
1.Силјан Штркот-Марко Цепенков
2.Повикот на дивината-Џ.Лондон
3.Бескрајна приказна-М.Енде
4.Кристална планета-Томе Арсовски
5.Островот со скреинеото богатство-Р.Л.Стивенсон
6.Судбината на еден Чарли-А.Поповиќ
7.Чорбаџи Теодос-Васил Иљоски
8.Автобиографија-Г.Прличев
9.Прва љубов-И.С.Тургенев
10.Раскази-Н.Хајтов
11.Сама-Горјан Петревски
12.Деца-И.Андриќ

ЛЕТЕН РАСПУСТ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Среда, 10 Јуни 2015 00:00
2923 Hit
(1 Гласај)

НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ДЕНЕС 10.06.2015 ГОД ИМ ПОЧНУВА ЛЕТНИОТ РАСПУСТ КОЈ ТРАЕ ДО 01.09.2015 

ИМ ГО ЧЕСТИТАМЕ УСПЕХОТ И ИМ ПОСАКУВАМЕ УБАВ ЛЕТЕН РАСПУСТ 

СВИДЕТЕЛСТВАТА ЗА ЗАВРШЕНО ОДДЕЛЕНИЕ 9 ОДД ЌЕ СЕ ДАВААТ ПО СЛЕДНИОТ РАСПОРЕД

19.06.2015 ( ПЕТОК ) 

09.00 часот 9/1 одд

09.30 часот 9/2 одд

10.00 часот 9/3 одд 

 

 

МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА АКТИВНОСТИ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 04 Јуни 2015 00:00
2933 Hit
(1 Гласај)

ВО СКЛОП НА ПРЕДВИДЕНИТЕ АКТИВНОСТИ ВО ПРОЕКТОТ МЕГУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА СЕ РЕЛИЗИРАА НА ДЕН 03.06.2015 ГОД АКТИВНОСТИ ВО ДЕЛОТ НА СПОРТСКИ НАТПРЕВАР ЛИКОВНА РАОТИЛНИЦА  И   КУЛИНАРСКА РАБОТИЛНИЦА,   ДРУЖЕЊЕ НА УЧЕНИЦИ ОД РАЗЛИЧНИ ЕТНИКУМИ . 

ТИМОТ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ реализираше самостојна активност со учество на сите вработени во училиштето , родители и ученици 

СТАТУТ

Основното училиштето ,,Малина Попиванова,,- Кочани е основано со Одлука бр. 02-251/4 од 26.08.1985 година, а е верифицирано со Решение бр. 13-6492 од 20.12.1985 год. од Секретаријат за општествени дејности-Кочани.

Училиштето има својство на правно лице и е запишано во судскиот регистер по ЕМБ 4107390.

КОНТАКТ ИНФО

Училиштето „Малина Попиванова“ се наоѓа во близина на Заводот за вработување.

Тодосија Паунов бр.95, Кочани

Телефон/Факс: 033/271-692