SJ Univer - шаблон joomla Продвижение
×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 870

ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ

НОВОГОДИШНИ ПОДАРОЦИ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 22 Декември 2015 00:00
3110 Hit
(1 Гласај)
Представници од ,, ЕКО ПАК ХИТ ,, Кочани  ги посетија учениците од паралелката со посебни образовни потреби подарувајки им новогодишни пакетчиња . Вакви посети по повод Новогодишните и Божиќните празници компанијата ,, ЕКО ПАК ХИТ,, неколку години наназад во континуитет ги реализира , училиштето изкажува благодарност за одвоеното време и посветеноста односно соработката со ,, ЕКО ПАК ХИТ ,, . 

НОВОГОДИШНИ ПОДАРОЦИ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 17 Декември 2015 00:00
3236 Hit
(1 Гласај)

ТРАДИЦИОНАЛНО ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ СВ. НИКОЛА И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ГРУПАЦИЈАТА ,, ИНТ ,, КОЧАНИ  НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ПАРАЛЕЛКИТЕ СО ПОСЕБНИ ОБРАЗОВНИ ПОТРЕБИ ИМ ПОДАРИЈА НОГОДИШНИ ПОДАРОЦИ И ЛЦД ТЕЛЕВИЗОР .

БЛАГОДАРНОСТ ДО ГРУПАЦИЈАТА ,, ИНТ ,, ЗА КОНТИНУИРАНОТО ВНИМАНИЕ И ПОДРШКА !!

http://www.int.com.mk

СОСТАНОК НА УЧЕНИЧКА ЗАЕДНИЦА

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Среда, 16 Декември 2015 00:00
2829 Hit
(1 Гласај)

УЧЕНИЧКАТА ЗАЕДНИЦА ЕДНАШ МЕСЕЧНО ОДРЖУВА РЕДОВНИ СОСТАНОЦИ НА КОИ МСЕ РАЗГОВАРА ЗА ТЕКОВНИ ПРАШАЊА ИНИЦИЈАТИВИ ПРЕДЛОЗИ .

УЧЕНИЦИТЕ ПРЕКУ СВОИТЕ ПРЕТСТАВНИЦИ ВО УЧЕНИЧКАТА ЗАЕДНИЦА УЧЕСТВУВААТ АКТИВНО ВО ГРАДЕЊЕТО НА ПРИОРИТЕТИТЕ НА УЧИЛИШТЕТО  

ДОНАЦИЈА ЛЕКТИРНИ ИЗДАНИЈА

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Среда, 16 Декември 2015 00:00
2677 Hit
(1 Гласај)

СЕМЕЈСТВОТО ЏИДРОВИ ДОНИРАШЕ ОКОЛУ 50-тина ЛЕКТИРНИ ИЗДАНИЈА ОД ДОМАШНАТА БИБЛИОТЕКА НА БИБЛИОТЕКАТА ВО ОУ ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА,, КОЧАНИ .

СО ОВАА ДОНАЦИЈА БИБЛИОТЕКАТА ВО УЧИЛИШТЕТО ГО ПРОДОЛЖУВА КОНТИНУИТЕТОТ НА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ФОНДОТ НА ЛЕКТИРИ И КНИГИ КОЈ СЕ ПРИБЛИЖУВА ДО 5000 НАСЛОВИ .

бЛАГОДАРНОСТ ДО СЕМЕЈСТВОТО ЏИДРОВИ 

 

ДОНАЦИЈА ОД СЕМЕЈСТВО НАСТЕВСКИ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 15 Декември 2015 00:00
2792 Hit
(1 Гласај)

Бранка и Лазар Настевски во континуитет го подржуваат училиштето ,, Малина Попиванова,,  на различн начини и форми . Овојпат донираа маса за персонален сметач .

Голема благодарност од учениците за континуираната подршка од семејството Настевски  

ТРЕТТО МЕСТО ЗА ЕМРАЛ ДЕМИРОВ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Петок, 11 Декември 2015 00:00
2710 Hit
(1 Гласај)
На одржаната  19-та Републичка ликовна работилница  на 03.12.2015 год во ПОУ ,, Маца Овчарова,, - Велес,   Емрал Демиров кој е ученик во паралелката со посебни образовни потреби во ОУ ,, Малина Попиванова ,, Кочани  го освои треттото место под менторство на наставник Мирјана Рашкова .

НОВОГОДИШНО УКРАСУВАЊЕ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Петок, 11 Декември 2015 00:00
2778 Hit
(1 Гласај)
ПО ПОВОД НОВОГОДИШНИТЕ И БОЖИЌНИТЕ ПРАЗНИЦИ УЧЕНИЦИТЕ СО ДЕЛ ОД ВРАБОТЕНИТЕ ГО УКРАСИЈА УЧИЛИШТЕТО СО НОВОГОДИШИ И БОЖИЌНИ УКРАСИ 

Наставничка предава математика со помош на „лего“ коцки

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 10 Декември 2015 00:00
2714 Hit
(1 Гласај)
Ако се прашувате како да ја објасните математиката на забавен начин, овие упатства можат да ви помогнат да го заинтересирате вашето дете кое е љубител на „лего“ коцки.

Лего“ е детска игра со која со задоволство си играат и возрасните. Преку неа се развиваат фантазијата, творечкото и логичното мислење. Може да се користи и како средство во учењето.

Учителката Алишија Цимерман, на пример, веќе извесно време ги користи „лего“ коцките за да им ги објасни на децата основните математички поими. Со помош на „лего“ може едноставно да се објаснат и јасно да се претстават математичките операции и поими: однос дел - целина, дропки, квадрати итн. 

Фото: www.detinjarije.com

СТАТУТ

Основното училиштето ,,Малина Попиванова,,- Кочани е основано со Одлука бр. 02-251/4 од 26.08.1985 година, а е верифицирано со Решение бр. 13-6492 од 20.12.1985 год. од Секретаријат за општествени дејности-Кочани.

Училиштето има својство на правно лице и е запишано во судскиот регистер по ЕМБ 4107390.

КОНТАКТ ИНФО

Училиштето „Малина Попиванова“ се наоѓа во близина на Заводот за вработување.

Тодосија Паунов бр.95, Кочани

Телефон/Факс: 033/271-692