SJ Univer - шаблон joomla Продвижение

ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ

ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 01 Септември 2016 10:09
3091 Hit
(1 Гласај)
ВО ОУ ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА ,, КОЧАНИ СВЕЧЕНО СЕ РЕАЛИЗИРАШЕ ПРИЕМОТ НА УЧЕНИЦИ ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ , УЧИЛИШТЕТО СО КОМПЕТЕТНИОТ НАСТАВЕН КАДАР И СОРАБОТКА СО РОДИТЕЛИТЕ НА ВИСОКО НИВО НА УЧЕНИЦИТЕ ИМ ОВОЗМОЖУВА КВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАНИЕ , ИМ ГО ЧЕСТИТАМЕ ВЛЕГУВАЊЕТО  ВОСПИТНО ОБРАЗОВНИОТ ПРОЦЕС НА 70 НОВИ УЧЕНИЦИ 

УСПЕШНА УЧЕБНА 2016/2017 ГОД

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 30 Август 2016 21:52
2858 Hit
(1 Гласај)
ПОЧИТУВАНИ 
УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ , ВРАБОТЕНИ ВО ОСНОВНИТЕ И СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА ВИ ПОСАКУВАМЕ УСПЕШНА УЧЕБНА 2016/2017 ГОД 

учебната 2016/2017 год започнува на 01.09.2016 год ( четврток )

Свечениот прием на учениците во прво одделение е на 01.09.2016 год ( четврток ) во 11.00 часот во спортската сала на ОУ ,, Малина Попиванова ,, Кочани 

- Прва смена  од 07.30 часот предметна настава од 6-9 одд 

- Втора смена од 13.30 часот одделенска настава од 2-5 одд 

 

НОВИ СПОРТСКИ РЕКВИЗИТИ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 30 Август 2016 11:02
2595 Hit
(1 Гласај)
СОГЛАСНО ДИНАМИКАТА ЗА ОТПОЧНУВАЊЕ НА УЧИЛИШНАТА ГОДИНА СЕ ПОСТАВЕНИ НОВИ ТАБЛИ И ОБРАЧИ ЗА КОШАРКА НА НАДВОРЕШНИТЕ СПОРТСКИ ИГРАЛИШТА. фИНАНСИИТЕ СЕ ОБЕЗБЕДЕНИ ОД РОДИТЕЛИТЕ .

ПОМОШ НА НАСТРАДАНИТЕ ОД ПОПЛАВАТА - СТАЈКОВЦИ,2016

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 16 Август 2016 23:32
2375 Hit
(1 Гласај)
15.08.2016 , ВРАБОТЕНИ ВО ОУ ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА ,, КОЧАНИ БЕА ДЕЛ ОД АКЦИЈАТА ОРГАНИЗИРАНА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ РАТКО ДИМИТРОВСКИ ЗА ПОМОШ НА НАСТРАДАНИТЕ ВО СТАЈКОВЦИ ОД ПОПЛАВИТЕ

УЧЕНИК НА ГЕНЕРАЦИЈА 2007/2016 година

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Понеделник, 13 Јуни 2016 10:15
5153 Hit
(8 гласови)

Согласно правилникот за начинот на избор на ученик на генерација формираната комисија даде предлог за избор на ученичката

АНА ДАНЕВСКА од 9/3 одд да биде избрана за ученик на генерацијата 2007/2016 год со освоени 320 бодови , Наставничкиот совет едногласно го прифати предлогот .

За пофалени ученици се избрани

1. Тамара Трајчова 9/3 одд 

2. Моника Тодорова 9/3 одд

4. Јана Игнатова 9/3

5. Анастасија Донева 9/3

6. Александар Глигоровски 9/2 одд

7. Никола георгиев 9/4 одд

 

САЕМ ЗА ИНОВАЦИИ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Среда, 01 Јуни 2016 07:16
2727 Hit
(3 гласови)


                                                      САЕМ ЗА ИНОВАЦИИ

УЧЕНИЦИТЕ ОД 9 ОДД ОД ОУ ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА,, КОЧАНИ НА ДЕН 02.06.2016 ГОД ( ЧЕТВРТОК )  СО ПОЧЕТОК ВО 12.00 ЧАСОТ ВО СПОРТСКАТА САЛА ВО УЧИЛИШТЕТО ЌЕ ГИ ПРЕЗЕНТИРААТ СТЕКНАТИТЕ ЗНАЕЊА ПО НАСТАВНИОТ ПРЕДМЕТ ИНОВАЦИИ ПРЕКУ тн САЕМ ЗА ИНОВАЦИИ .

На саемот ќе бидат претставени бизнис идеите , иновации и креативноста на учениците .

Саемот е од отворен карактер и ги покануваме сите заентерисирани да го проследат

Саемот е организиран под менторство на наставник Славица Атанасова    

МЕЃУЕТНИЧКО ИНТЕГРИРАНО ОБРАЗОВАНИЕ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Недела, 22 Мај 2016 20:50
2964 Hit
(1 Гласај)
 Втора заедничката активност со учениците од партнер училиштето  ООУ „Орхан Џемаили“ Горно Татеши - општина Струга.

Како дел од активностите на проектот за Меѓуетничко Интегрирано Образование се оствари средба со учениците од V одд  од нашето училиште и нивни врсници од партнер училиштето. На  средбата се спроведоа две заеднички активности:

1.     Квиз натпревар- „КОЛКУ СЕ ПОЗНАВАМЕ“

2.     Игри без граници- спортски активности.

Заедничките активности се спроведоа во две различни групи од ученици кои беа составени од мешани тимови од двете училишта. Квиз натпреварот во однапред подготвена училница во одморалиштето во кое престојуваа учениците од V одд кои беа на нас. Во природа а спортските активности се одвиваа на тревнатиот дел од дворот кој беше прилагоден за таа потреба. Активностите течеа според однапред осмислен план а со истите работеа наставници и од двете училишта. Задоволството од заедничката активност беше видлива кај учениците и од двете училишта. После заеднички одржаните активности следеше заедничко дружење во дворот на одморалиштето.

Целта на заедничката активност беше исполнета со тоа што се постигна дружење и зближување помеѓу учениците од различни етникуми.

Наставници вклучени во реализирање на заедничка МИО активност:

Јулија Златкова

Мара Ангелова

Здравка Охомуш

Изготвувач на планот и координатор во изведување на активноста:

Фора Савева- член на СИТОТ за МИО активности

ПРВО МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКИ НАТПРЕВАР

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 03 Мај 2016 09:07
3644 Hit
(1 Гласај)

НА ОДРЖАНИОТ РЕПУБЛИЧКИ НАТПРЕВАР ПО НАСТАВНИТЕ ПРЕДМЕТИ БИОЛОГИЈА И ПРИРОДНИ НАУКИ НА ДЕН 23.04.2016 год НА ПРИРОДНО МАТЕМАТИЧКИОТ ФАКУЛТЕТ УЧЕНИКОТ ХРИСТИЈАН ПАВЛОВ ОД 6/1 ОДД ВО ОУ ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА,, КОЧАНИ ГО ОСВОИ ПРВОТО МЕСТО ПОД МЕНТОРСТВО НА НАСТАВНИК СЛАВИЦА АТАНАСОВА 

УЧЕНИЦИТЕ БЛАГИЦА СТОЈАНОВА 6/1 ОДД И АНТОНИА МИТРОВА 6/1 ОДД СОГЛАСНО ДОБИЕНИТЕ ПОЕНИ ДОБИЈА ПОФАЛНИЦИ 

ЧЕСТИТКИ ДО ХРИСТИЈАН ПАВЛОВ КОЈ ПОД МЕНТОРСТВО НА НАСТАВНИКОТ СЛАВИЦА АТАНАСОВА НЕУМОРНО РАБОТЕШЕ ЗА ДА ГО ПОСТИГНЕ ОВОЈ ГОЛЕМ УСПЕХ ПРЕТСТАВУВАЈКИ ГО ОУ ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА ,, КОЧАНИ И ОПШТИНА КОЧАНИ 

СТАТУТ

Основното училиштето ,,Малина Попиванова,,- Кочани е основано со Одлука бр. 02-251/4 од 26.08.1985 година, а е верифицирано со Решение бр. 13-6492 од 20.12.1985 год. од Секретаријат за општествени дејности-Кочани.

Училиштето има својство на правно лице и е запишано во судскиот регистер по ЕМБ 4107390.

КОНТАКТ ИНФО

Училиштето „Малина Попиванова“ се наоѓа во близина на Заводот за вработување.

Тодосија Паунов бр.95, Кочани

Телефон/Факс: 033/271-692