SJ Univer - шаблон joomla Продвижение
×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 870

ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ

Резултати регионален натпревар Природни науки и техника и Биологија

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Понеделник, 27 Април 2015 00:00
5765 Hit
(1 Гласај)

НА РЕГИОНАЛНИТЕ НАТПРЕВАРИ

ПО ПРИРОДНИ НАУКИ И ТЕХНИКА-ментор Александра Дојчинова

- ТЕОДОРА САНЕВА 6/3 ГО ОСВОИ ТРЕТТОТО МЕСТО

ПО БИОЛОГИЈА - Ментор Катерина Нисова 

- НИКОЛА ПЕТРУШЕВ 7/1 ВТОРО МЕСТО

- МОНИКА ТОДОРОВА 7/3 ТРЕТТО МЕСТО 

ЧЕСТИТКИ ЗА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ 

КАМПАЊА ПОЧИТУВАЈ ГИ ПРАВИЛАТА ПОЧИТУВАЈ ГО ЖИВОТОТ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Среда, 22 Април 2015 00:00
2311 Hit
(1 Гласај)
АКТИВОТ НА ПРВО ОДДЕЛЕНЕИЕ ВО СОРАБОТКА СО ПС КОЧАНИ РЕАЛИЗИРАШЕ НАДГЛЕДНА АКТИВНОСТ ЗА УЧЕСТВО НА ПЕШАЦИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ ВОЕДНО УЧЕНИЦИ СЕКОЈДНЕВНО СО ПОЛИЦИСКИ СЛУЖБЕНИК НА РАСКРСНИЦА ВОДАТ  КАМПАЊА ПОЧИТУВАЈ ГИ ПРАВИЛАТА ПОЧИТУВАЈ ГО ЖИВОТОТ , самоиницијативно учениците изработија флаери кои ги делат на пешаците кои ги почитуваат правилата и кои не ги почитуваат правилата за движење на означени места 

УСПЕСИ ВО УЧИЛИШТЕТО

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Понеделник, 20 Април 2015 00:00
2418 Hit
(1 Гласај)

на 17 и 18,04,2015 год на одржаните ученички натпревари  ученици од ОУ ,, Малина Попиванова ,, Кочани забележаа високи места  и обезбедија учество на Републички натпревари 

- Математика - Регионален натпревар 

Второ место Андреј Петров 80 поени , ментор Марија Илиева - учество на Републички натпревар

- Англиски јазик-speling -  Регионален натпревар

Прво место Андреј Петров 7/4 одд ментор Розетка Стоилкова - учество на Републички натпревар

Прво место Томас Златков 6/2 одд ментор Христина Митева - учество на Републички натпревар

- Географија - Регионален натпревар

Прво место Тамара Трајчова 8/3 одд ментор Драги Рашков - учество на Републички натпревар

- Хор- ментор Крстина Петрова 

Прво место - во конкуренција на втора категорија

Второ место оркестар

Крос натпревар

Александар Ангелов 9/3 одд третто место., ментор Дарко Јованов

Сандра Карова 5/3 одд прво место  ментор Станојка Данилова 

Драгана Андова 9/3 одд второ место местор Дарко Јованов

Ангела Крстова 9/3 одд прво место ментор Дарко Јованов

РЕГИОНАЛНИ НАТПРЕВАРИ АНГЛИСКИ ЈАЗИК И ГЕОГРАФИЈА

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Среда, 15 Април 2015 00:00
2458 Hit
(2 гласови)

Во ОУ ,, Малина Попиванова ,, на 18.04.2015 год ( Сабота ) ќе се одржат Регионални натпревари по наставните предмети Англиски јазик и Географија 

Натпреварот по Англиски јазик започнува во 10 . 00 часот

Натпреварот по Географија е со почеток во 09 00 часот 

ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН , ХРИСТОС ВОСКРЕСНА-ВИСТИНА ВОСКРЕСНА

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 09 Април 2015 00:00
2445 Hit
(1 Гласај)
Велигден е Пасха Господова и Ден на нашето спасение. Затоа Воскресението Христово е Празник над празниците, Торжество над торжествата и Слава на Бога Воскреснатиот. Велигден е центарот на Православната вера и празнување. За верните, периодот пред Велигден, е долго патување исполнето со покајание, прошка, измирување, молитва,пост и поучување. Со пристигнувањето на Велигден, се празнува победата на Животот над смртта 

Резултати од општинските натпревати по Англиски јазик за основни и средни учичишта одржани во ОУ ,, Малина Попиванова,, Кочани

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Понеделник, 06 Април 2015 00:00
753 Hit
(1 Гласај)
Резултати од општинските натпревати по Англиски јазик за основни и средни учичишта организирани од Асоцијација на наставници по англиски јазик на Македонија- ЕЛТАМ на 04.04.2015 год. за регион Кочани

5то одделение

1.Андреј Давитков

ОУ „Св. Кирил и Методиј“

96 поени

2.Ангела Кралева

ОУ„Малина Попиванова“

95 поени

3.Ивона Ефтимова

ОУ „Крсте П. Мисирков“

94 поени

4. Петар Карајанков

ОУ „Св. Кирил и Методиј“

87 поени

5. Томо Кузманов

ОУ „Никола Карев“

86 поени

6. Христина Крстова

ОУ„Малина Попиванова“

82 поени

6.Јован Велинов

ОУ „Раде Кратовче“

82 поени

6.Виктор Медарски

ОУ „Раде Кратовче“

82 поени

7. Виолета Грчева

ОУ „Никола Карев“

71 поениВиница

1.Мартин Милевски

ОУ „Гоце Делчев“

100 поени

2.Кристијан Ефтимов

ОУ „Славчо Стојменски“

96 поени

3.Матеј Трајанов

ОУ „Славчо Стојменски“

93 поени

4.Михаил Насков

ОУ „Гоце Делчев“

90 поениБерово

1.Теона Шуманска

ОУ „Дедо И. Малешевски“

96 поени

1.Бојана Брашнарска

ОУ „Дедо И. Малешевски“

96 поени

2. Адам Коколански

ОУ „Н.П.Русински“

79 поени

3. Викторија Алаѓозова

ОУ „Н.П.Русински“

55 поениДелчево

1.Александар Атанасовски

ОУ „Климент Охридски“

96 поени

2.Лука Дамјанов

ОУ „Ванчо Прќе“

92 поени

3.Андреј Пановски

ОУ „Климент Охридски“

88 поени

4.Андреј Младеновски

ОУ „Ванчо Прќе“

81 поениЧешиново-Облешево

1.Марко Цеков

ОУ „Климент Охридски“

81 поени

2.Ива Стојчева

ОУ „Страшо Пинџур“

51 поени

3.Ангела Мирова

ОУ „Страшо Пинџур“

44 поениЗрновци

1.Симон Стоименов

ОУ „Синиша Стоилов“

78 поени

    Стефан Митев

ОУ „Синиша Стоилов“

68 поени9то одделение

Кочани

1.Рената Стојановска

ОУ„Малина Попиванова“

79 поени

2.Катерина Трифунова

ОУ „Св. Кирил и Методиј“

77 поени

3.Сашка Јованчевска

ОУ„Малина Попиванова“

71 поени

4. Матеј Анакиевски

ОУ „Никола Карев“

71 поени

5. Славица Тркаљанова

ОУ „Никола Карев“

62 поени

6. Милена Трајкова

ОУ „Св. Кирил и Методиј“

47 поени

7. Благој Ананиев

ОУ „Раде Кратовче“

38 поени

8. Славица Стојанова

ОУ „Раде Кратовче“

26 поениВиница

1.Софија Петкова

ОУ „Гоце Делчев“

92 поени

2.Борјан Панов

ОУ „Славчо Стојменски“

73 поени

3.Климент Стаменков

ОУ „Гоце Делчев“

73 поени

4.Бојан Стојменовски

ОУ „Славчо Стојменски“

52 поениПехчево

Александар Илиевски

ОУ „Ванчо Китанов“

59 поени

Маринела Секулова

ОУ „Ванчо Китанов“

45 поениБерово

1.Душко Двојаковски

ОУ „Дедо И. Малешевски“

90 поени

2.Кети Мановска

ОУ „Дедо И. Малешевски“

77 поениОблешево-Чешиново

Симона Манева

ОУ „Климент Охридски“

35 поени

Кристијан Насев

ОУ „Климент Охридски“

18 поени

Делчево

1.Давид Атанасовски

ОУ „Ванчо Прќе“

84 поени

2.Енис Парачки

ОУ „Климент Охридски“

70 поени

3.Мартина Здравковска

ОУ „Климент Охридски“

67 поени

4.Тамара Спасевска

ОУ „Ванчо Прќе“

64 поениЗрновци

Ана Николова

ОУ „Синиша Стоилов“

57 поени

Јована Темелкова

ОУ „Синиша Стоилов“

51 поениII година

Кочани

1.Апостол Ристов

СОУ„Љупчо Сантов“

80 поени

2.Теодора Ѓоргиева

СОУ„Љупчо Сантов“

72 поени

3.Павел Лазаровски

СОУ„Љупчо Сантов“

70 поени

4.Жарко Божинов

СОУ„Ѓошо Викентиев“

60 поени

5.Михаела Велинова

СОУ„Ѓошо Викентиев“

58 поени

6. Дајана Манасиева

СОУ„Ѓошо Викентиев“

48 поениДелчево

Мартина Георгиева

СОУ„ М.М. Брицо“

64 поени

Јован Цонев

СОУ„ М.М. Брицо“

62 поени

Мери Мицевска

СОУ„ М.М. Брицо“

62 поениВиница

1.Анастасија Костова

СОУ„ Ванчо Прќе“

88 поени

2. Ивана Маринова

СОУ„ Ванчо Прќе“

86 поени

3. Дамјан Павлов

СОУ„ Ванчо Прќе“

86 поениКаменица

Ивана Ѓоргиевска

СОУ„ Миле Јаневски Џингар“

50 поени

Емилија Антовска

СОУ„ Миле Јаневски Џингар“

46 поени

Катерина Димитровска

СОУ„ Миле Јаневски Џингар“

46 поени

Резултати регионален натпревар Македонски јазик за Основни и Средни училишта

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Понеделник, 06 Април 2015 00:00
2064 Hit
(2 гласови)
Преглед

на ученици – натпреварувачи по македонски јазик за регионот број 7 во Кочани

(основно образование)Р. бр.

Презиме и име

Училиште

Освоени бодови

Освоено место

Ментор

1.

Заринска Марија

ООУ ,,Малина Попиванова”, Кочани

72

8

Александра Закова-Цветков

2.

Тасевски Милан

ООУ ,,Дедо Иљо Малешевски”, Берово

82

4

Габриела Пипонска

3.

Јорданова Маја

ООУ ,,Крсте П. Мисорков”, Оризари, Кочани

78

6

Виолета Цекова

4.

Маринковска Драгана

ООУ ,,Никола Карев”, Кочани

84

3

Љупка Стојменова

5.

Алаѓозовска Илинка

ООУ ,,Никола Петров Русински”, с. Русиново, Берово

80

5

Мирјана Белчовска

6.

Хаџи Паунова Ана

ООУ ,,Св. Кирил и Методиј”, Кочани

80

5

Сузана Атанасова

7.

Атанасовски Даниел

ООУ ,,Св. Кирил и Методиј”, Македонска Каменица

66

9

Сталина Наумовска

8.

Мирова Елена

ООУ ,,Страшо Пинџур”, с. Соколарци, о. Чешиново-Облешево

86

2

Лимонка Стојкова

9.

Алексова Василка

ООУ ,,Гоце Делчев”, Виница

76

7

Мара Јованова

10.

Поповска Кристина

ООУ ,,Св. Климент Охридски”, Делчево

84

3

Гордана М. Анакиева

11.

Николов Мартин

ООУ ,,Даме Груев”, с. Ерџелија, Свети Николе

72

8

Ленче Вучева-Донева

12.

Стојкова Мартинка

ООУ ,,Никола Парапунов”, Драгобраште, Виница

88

1

Даниела Христова

13.

Ѓеорѓиева Сара

ООУ ,,Синиша Стоилов”, Зрновци, Кочани

78

6

Далиборка Милосјова

14.

Анакиевски Славко

ООУ ,,Славчо Стојменски”, Виница

82

4

Даниела Ристова

15.

Лазарова Софија

ООУ ,,Гоце Делчев”, Свети Николе

80

5

Роза Цветкова

16.

Тричковска Матеја

ООУ ,,Кирил и Методиј”, Свети Николе

86

2

Анета Ивановска

17.

Ѓорѓиева Стефанија

ООУ ,,Кочо Рацин”, Блатец

76

7

Сузана Анакиевска Јанкулова4. 4. 2015                                                                                                                                                        Комисија:Преглед

на ученици – натпреварувачи по македонски јазик за регионот број 7 во Кочани

(средно образование)

Р. бр.

Презиме и име

Училиште

Освоени бодови

Освоено место

Ментор

1.

Лапевска Викторија

СОУ ,,Ацо Русковски”, Берово

84

3

Новка Тасевска

2.

Здравкова Ангела

СОУ ,,Кочо Рацин”, Свети Николе

86

2

Елена Миланова

3.

Ѓоргиевска Александра

СОУ ,,Методија М. Брицо”, Делчево

92

1

Маца Илиевска

4.

Стојанова Моника

СОУ ,,Ѓошо Викентиев”, Кочани

84

3

Славица Цветкова4. 4. 2015                                                                                                                                                        Комисија:

Кочани                                                                                                                                                     1. Лозаноски Раско

                                                                                                                                                                   2. Лилјана Димитрова

                                                                                                                                                                   3. Хилда Панов

                                                                                                                                                                   4. Васка Апостолова

ВТОРО МЕСТО-МАЛ ФУДБАЛ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Понеделник, 06 Април 2015 00:00
2366 Hit
(1 Гласај)
На одржаниот урнир по повод Денот на ромите 8-Април училишната спортска екипа во мал фудбал го освои високото второ место

СТАТУТ

Основното училиштето ,,Малина Попиванова,,- Кочани е основано со Одлука бр. 02-251/4 од 26.08.1985 година, а е верифицирано со Решение бр. 13-6492 од 20.12.1985 год. од Секретаријат за општествени дејности-Кочани.

Училиштето има својство на правно лице и е запишано во судскиот регистер по ЕМБ 4107390.

КОНТАКТ ИНФО

Училиштето „Малина Попиванова“ се наоѓа во близина на Заводот за вработување.

Тодосија Паунов бр.95, Кочани

Телефон/Факс: 033/271-692