SJ Univer - шаблон joomla Продвижение
×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 870

ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ

МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ОБРАЗОНИЕТО

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Понеделник, 18 Мај 2015 00:00
2056 Hit
(1 Гласај)
Во склоп на Мегуетничка интеграција во образованието , се одржаа планираните активности со училиштето ОУ ,, Орхан Џемаили ,, Струга  со кое ОУ ,, Малина Попиванова ,, Кочани има потпишано меморандум за соработка се одржа заеднички час по Англиски јазик спортски натпревари и заедничко дружење на учениците од двете училиште . Активностите се одржаа во Струшкото училиште .

ТРЕТТО МЕСТО НА ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР БИОЛОГИЈА

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Петок, 15 Мај 2015 00:00
2461 Hit
(1 Гласај)

На одржаните државни натпревари по наставниот предмет Биологија , ученикот Никола Пeтрушев 7/1 одд го освои 3-то  место .

Во конкуренција на 250 натпреварувачи кои се стекнаа со право на учество на државен натпревар по Биологија после освоените бодови на општински и регионални натпревари ученикот Никола Петрушев е третт по знаење во Република Македонија . Честитки за Никола и му посакуваме понатамошни успеси . Ученикот е под менторство на наставник Катерина Нисова и Ленче Стојанова .

ИНОВАЦИИ 9 0ДД ПРЕЗЕНТАЦИЈА СТБ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Среда, 13 Мај 2015 00:00
2449 Hit
(1 Гласај)

Презнетација од Стопанска банка Кочани , Симона Крушарева и Билјана Николовска на 9 одд по наставниот предмет Иновации беше реализирана на тема ,, Иновација во банкарството , начини на плаќање ,, .

Благодарност за одвоеното време од страна на претставниците на СТБ-Кочани и предментниот наставник Славица Атанасова . Ваква презентација очекуваме да се случува и понатаму посебно за учениците од 8 и 9 одд кои веќе имаат потреба од сознанија за начините на банкарското работење односно односот кон финансиите .

СЕРТИФИКАТИ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 12 Мај 2015 00:00
2241 Hit
(1 Гласај)
ПРЕДМЕТНИТЕ НАСТАВНИЦИ СЛАВИЦА АТАНАСОВА И МАРИЈА ИЛИЕВА СЕ СТЕКНАА СО СЕРТИФИКАТИ ПО ПОСЕТЕНА ОБУКА И РЕАЛИЗАЦИЈА НА СОДРЖИНИ ПО НАСТАВНИОТ ПРЕДМЕТ ИНОВАЦИИ ОД НАСТАВНАТА ПРОГРАМА ПО ИНОВАЦИИ ЗА 9 ОДД НА ДЕВЕТГОДИШНО ОБРАЗОВАНИЕ 

ПРВО И ВТОРО МЕСТО НА ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР МЛАДИ ТЕХНИЧАРИ И ИНОВАТОРИ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Сабота, 09 Мај 2015 00:00
2094 Hit
(1 Гласај)
НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ЗА МЛАДИ ТЕХНИЧАРИ И ИНОВАТОРИ ОДРЖАН НА 09.05.2015 ГОД ВО СКОПЈЕ  УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА ,, ГИ ОСВОИЈА 

ПРВО МЕСТО ЗА ТЕОДОРА САНЕВА - АВТОМАТИКА 
ВТОРО МЕСТО САШКА ЈОВАНЧЕВСКА- ФОТОТЕХНИКА 
ШЕСТО МЕСТО ЈАНА ИГНАТОВА ГРАДЕЖНИШТВО И АРХИТЕКТУРА 
ПОД МЕНТОРСТВО НА НАСТАВНИК МАРИЕТКА СТОЈАНОВА И ПОДРШКА ОД РОДИТЕЛИТЕ 
ЧЕСТИТКИ ЗА ОСВОЕНИТЕ МЕСТА И БЛАГОДАРНОСТ ДО УЧЕНИЦИТЕ ЗА ДОСТОЈНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА УЧИЛИШТЕТО ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА ,, И ОПШТИНА КОЧАНИ  

ДЕТСКИ СЕМАФОР ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАРИ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 07 Мај 2015 00:00
2459 Hit
(1 Гласај)

РЕЗУЛТАТИ ОД ОДРЖАНИТЕ ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАРИ ДЕТСКИ СЕМАФОР ВО ОУ ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА,, КОЧАНИ НА 07.05.2015 

mala grupa zenski 
Jovana Petrova - Krste Petko Misirkov
Hristina Krstova - Malina Popivanova
mala grupa maski
Denis Jangelov - Krste Petkov Misirkov
Darko Zlatkov - Malina Popivanova
golema grupa
Aleksandar Gligorovski - Malina Popivanova
Ivana Dimitrova - Malina Popivanova

Ментор Мариетка Стојанова 

Совет за безбедност Општина Кочани 

Честитки и многу успех во понатамошните натпревари 

ЕКСТЕРНО ПРОВЕРУВАЊЕ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 05 Мај 2015 00:00
2420 Hit
(2 гласови)
Министерството за образование и наука информира дека денес по 20:00 часот, прашањата коишто ќе бидат дел од тестовите при процесот на екстерно тестирање на учениците од четврто одделение во основно образование до трета година во средно образование, ќе бидат објавени на интернет страницата prasanjaeksterno.dic.edu.mk

Како што информираат од МОН, јавниот базен ќе содржи 445.700 прашања на македонски, албански, турски и српски јазик по вкупно 7.560 предмети.

За секој предмет се генерирани прашања во зависност од неговата застапеност во наставниот план, односно бројот на часови. За предмет застапен со 1 час неделно, генерирани се 100 прашања, за предмет со 2 часа неделно генерирани се 200 прашања, за предмет застапен со 3 часа неделно генерирани се 300 прашања.

Секој ученик може на едноставен начин, преку менито на интернет страница prasanjaeksterno.dic.edu.mk, да ги обезбеди оние прашања по предметите коишто го засегаат.

Исто така, отворена е и можноста на секое прашање доколку некој од учениците или било кој граѓанин забележи извесна грешка од техничка или друга природа, која е возможно да постои имајќи ја во предвид количината на прашањата, да пријави со само еден клик на апликацијата/прозорчето поставено веднаш до секое прашање.

За други прашања или сугестии коишто не се поврзани со содржината, односно со технички корекции на прашања, може да се испрати мејл на адресата Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., на што операторите од Државниот испитен центар ќе одговорат во најкраток можен рок. Оваа можност ќе биде достапна до 14 мај 2015 година, по што, откако ќе бидат вметнати сите издржани забелешки, повторно ќе биде креирана и објавена финалната база на прашања.

ПРВИ МЕСТА - РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 30 Април 2015 00:00
2238 Hit
(1 Гласај)

НА ОДРЖАНИТЕ НАТПРЕВАРИ ПО 

- ФОТОТЕХНИКА 

ПРВО МЕСТО ЗА САШКА ЈОВАНЧЕВСКА 

- АВТОМАТИКА 

ПРВО МЕСТО ЗА ТЕОДОРА САНЕВА

- РОБОТИКА 

ВТОРО МЕСТО САРА СТОИЛКОВА 

- ГРАДЕЖНИШТВО И АРХИТЕКТУРА

ТРЕТТО МЕСТО ЗА ЈАНА ИГНАТОВА   

ПОД МЕНТОРСТВО НА НАСТАВНИК МАРИЕТКА СТОЈАНОВА

ЧЕСТИТКИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД МАЛИНА ПОПИВАНОВА И МНОГУ УСПЕХ НА ДРЖАВНИТЕ НАТПРЕВАРИ 

СТАТУТ

Основното училиштето ,,Малина Попиванова,,- Кочани е основано со Одлука бр. 02-251/4 од 26.08.1985 година, а е верифицирано со Решение бр. 13-6492 од 20.12.1985 год. од Секретаријат за општествени дејности-Кочани.

Училиштето има својство на правно лице и е запишано во судскиот регистер по ЕМБ 4107390.

КОНТАКТ ИНФО

Училиштето „Малина Попиванова“ се наоѓа во близина на Заводот за вработување.

Тодосија Паунов бр.95, Кочани

Телефон/Факс: 033/271-692