SJ Univer - шаблон joomla Продвижение

ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ

САЕМ ЗА ИНОВАЦИИ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Среда, 01 Јуни 2016 07:16
3439 Hit
(3 гласови)


                                                      САЕМ ЗА ИНОВАЦИИ

УЧЕНИЦИТЕ ОД 9 ОДД ОД ОУ ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА,, КОЧАНИ НА ДЕН 02.06.2016 ГОД ( ЧЕТВРТОК )  СО ПОЧЕТОК ВО 12.00 ЧАСОТ ВО СПОРТСКАТА САЛА ВО УЧИЛИШТЕТО ЌЕ ГИ ПРЕЗЕНТИРААТ СТЕКНАТИТЕ ЗНАЕЊА ПО НАСТАВНИОТ ПРЕДМЕТ ИНОВАЦИИ ПРЕКУ тн САЕМ ЗА ИНОВАЦИИ .

На саемот ќе бидат претставени бизнис идеите , иновации и креативноста на учениците .

Саемот е од отворен карактер и ги покануваме сите заентерисирани да го проследат

Саемот е организиран под менторство на наставник Славица Атанасова    

МЕЃУЕТНИЧКО ИНТЕГРИРАНО ОБРАЗОВАНИЕ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Недела, 22 Мај 2016 20:50
3687 Hit
(1 Гласај)
 Втора заедничката активност со учениците од партнер училиштето  ООУ „Орхан Џемаили“ Горно Татеши - општина Струга.

Како дел од активностите на проектот за Меѓуетничко Интегрирано Образование се оствари средба со учениците од V одд  од нашето училиште и нивни врсници од партнер училиштето. На  средбата се спроведоа две заеднички активности:

1.     Квиз натпревар- „КОЛКУ СЕ ПОЗНАВАМЕ“

2.     Игри без граници- спортски активности.

Заедничките активности се спроведоа во две различни групи од ученици кои беа составени од мешани тимови од двете училишта. Квиз натпреварот во однапред подготвена училница во одморалиштето во кое престојуваа учениците од V одд кои беа на нас. Во природа а спортските активности се одвиваа на тревнатиот дел од дворот кој беше прилагоден за таа потреба. Активностите течеа според однапред осмислен план а со истите работеа наставници и од двете училишта. Задоволството од заедничката активност беше видлива кај учениците и од двете училишта. После заеднички одржаните активности следеше заедничко дружење во дворот на одморалиштето.

Целта на заедничката активност беше исполнета со тоа што се постигна дружење и зближување помеѓу учениците од различни етникуми.

Наставници вклучени во реализирање на заедничка МИО активност:

Јулија Златкова

Мара Ангелова

Здравка Охомуш

Изготвувач на планот и координатор во изведување на активноста:

Фора Савева- член на СИТОТ за МИО активности

ПРВО МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКИ НАТПРЕВАР

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 03 Мај 2016 09:07
4391 Hit
(1 Гласај)

НА ОДРЖАНИОТ РЕПУБЛИЧКИ НАТПРЕВАР ПО НАСТАВНИТЕ ПРЕДМЕТИ БИОЛОГИЈА И ПРИРОДНИ НАУКИ НА ДЕН 23.04.2016 год НА ПРИРОДНО МАТЕМАТИЧКИОТ ФАКУЛТЕТ УЧЕНИКОТ ХРИСТИЈАН ПАВЛОВ ОД 6/1 ОДД ВО ОУ ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА,, КОЧАНИ ГО ОСВОИ ПРВОТО МЕСТО ПОД МЕНТОРСТВО НА НАСТАВНИК СЛАВИЦА АТАНАСОВА 

УЧЕНИЦИТЕ БЛАГИЦА СТОЈАНОВА 6/1 ОДД И АНТОНИА МИТРОВА 6/1 ОДД СОГЛАСНО ДОБИЕНИТЕ ПОЕНИ ДОБИЈА ПОФАЛНИЦИ 

ЧЕСТИТКИ ДО ХРИСТИЈАН ПАВЛОВ КОЈ ПОД МЕНТОРСТВО НА НАСТАВНИКОТ СЛАВИЦА АТАНАСОВА НЕУМОРНО РАБОТЕШЕ ЗА ДА ГО ПОСТИГНЕ ОВОЈ ГОЛЕМ УСПЕХ ПРЕТСТАВУВАЈКИ ГО ОУ ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА ,, КОЧАНИ И ОПШТИНА КОЧАНИ 

ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН, ХРИСТОС ВОСКРЕСНА -НАВИСТИНА ВОСКРЕСНА

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Сабота, 30 Април 2016 19:44
3405 Hit
(1 Гласај)
Велигден или Воскресение Христово — најважниот верски празник воправославниот календарХристијанските верници со овој празник го прославуваат воскреснувањето на нивниот бог Исус Христос по неговата смрт со распнување околу 27-33 година н.е. Тоа се случило на третиот ден по неговата смрт, сметајќи го и денот на смртта т.е. првиот ден недела по Велики петок.

Православните христијани на тој ден се поздравуваат со поздравот „Христос воскресна“ на што се одговара „Навистина воскресна“.

НА ПРАВОСЛАВНИТЕ ВЕРНИЦИ ИМ ГИ ЧЕСТИТАМЕ ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ 

,, ХРИСТОС ВОСКРЕСНА - НАВИСТИНА ВОСКРЕСНА ..

ДЕН НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 28 Април 2016 09:05
3415 Hit
(1 Гласај)
Еко одборот во ОУ ,, Малина Попиванова ,, Кочани под менторство на наставник Здравка Охомуш по повод денот на планетата земја изработија фигура од стари гуми која е поставена во училишниот двор . Во фигурата учествуваа и ,, Еко пак хит ,, Кочани со материјали за фарбање на фигурата . 

МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 15 Март 2016 00:00
3547 Hit
(1 Гласај)
НАСТАВНИК ВИКТОРИЈА ШОПОВА 2/4 ОДД СО УЧЕНИЦИТЕ  РЕАЛИЗИРИШЕ АКТИВНОСТ ВО СКЛОП НА ПРОГРАМАТА МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО

ИНОВАЦИИ ПРЕЗЕНТАЦИЈА

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 10 Март 2016 00:00
3736 Hit
(3 гласови)
ПО НАСТАВНИОТ ПРЕДМЕТ ИНОВАЦИИ ВО 9-то одд се спроведе презентација под менторство на наставник Славица Атанасова и професионални банкари , на тема Банкарство .

ПОДАРОЦИ ЗА 8 МАРТ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 08 Март 2016 00:00
3558 Hit
(1 Гласај)

Традиционално веќе 4-та година по ред учениците од 1-5 одд изработуваат честитки за 8 Март - Денот на жената . Активот на третто одделение ја реализира активноста делејки ги-честитајки го празникот на случајни минувачки подарувајки им изработка  . Оваа активност се реализира со цел кај учениците уште од одделенска настава да се развие или надополни позитивното чувство и внимание на овој празник на жената .

НА ПРИПАДНИЧКИТЕ НА ПОНЕЖНИОТ ПОЛ ИМ ГО ЧЕСТИТАМЕ ПРАЗНИКОТ !!!! 

СТАТУТ

Основното училиштето ,,Малина Попиванова,,- Кочани е основано со Одлука бр. 02-251/4 од 26.08.1985 година, а е верифицирано со Решение бр. 13-6492 од 20.12.1985 год. од Секретаријат за општествени дејности-Кочани.

Училиштето има својство на правно лице и е запишано во судскиот регистер по ЕМБ 4107390.

КОНТАКТ ИНФО

Училиштето „Малина Попиванова“ се наоѓа во близина на Заводот за вработување.

Тодосија Паунов бр.95, Кочани

Телефон/Факс: 033/271-692