SJ Univer - шаблон joomla Продвижение

ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ

ПРВО МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКИ НАТПРЕВАР

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 03 Мај 2016 09:07
1762 Hit
(1 Гласај)

НА ОДРЖАНИОТ РЕПУБЛИЧКИ НАТПРЕВАР ПО НАСТАВНИТЕ ПРЕДМЕТИ БИОЛОГИЈА И ПРИРОДНИ НАУКИ НА ДЕН 23.04.2016 год НА ПРИРОДНО МАТЕМАТИЧКИОТ ФАКУЛТЕТ УЧЕНИКОТ ХРИСТИЈАН ПАВЛОВ ОД 6/1 ОДД ВО ОУ ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА,, КОЧАНИ ГО ОСВОИ ПРВОТО МЕСТО ПОД МЕНТОРСТВО НА НАСТАВНИК СЛАВИЦА АТАНАСОВА 

УЧЕНИЦИТЕ БЛАГИЦА СТОЈАНОВА 6/1 ОДД И АНТОНИА МИТРОВА 6/1 ОДД СОГЛАСНО ДОБИЕНИТЕ ПОЕНИ ДОБИЈА ПОФАЛНИЦИ 

ЧЕСТИТКИ ДО ХРИСТИЈАН ПАВЛОВ КОЈ ПОД МЕНТОРСТВО НА НАСТАВНИКОТ СЛАВИЦА АТАНАСОВА НЕУМОРНО РАБОТЕШЕ ЗА ДА ГО ПОСТИГНЕ ОВОЈ ГОЛЕМ УСПЕХ ПРЕТСТАВУВАЈКИ ГО ОУ ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА ,, КОЧАНИ И ОПШТИНА КОЧАНИ 

ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН, ХРИСТОС ВОСКРЕСНА -НАВИСТИНА ВОСКРЕСНА

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Сабота, 30 Април 2016 19:44
924 Hit
(1 Гласај)
Велигден или Воскресение Христово — најважниот верски празник воправославниот календарХристијанските верници со овој празник го прославуваат воскреснувањето на нивниот бог Исус Христос по неговата смрт со распнување околу 27-33 година н.е. Тоа се случило на третиот ден по неговата смрт, сметајќи го и денот на смртта т.е. првиот ден недела по Велики петок.

Православните христијани на тој ден се поздравуваат со поздравот „Христос воскресна“ на што се одговара „Навистина воскресна“.

НА ПРАВОСЛАВНИТЕ ВЕРНИЦИ ИМ ГИ ЧЕСТИТАМЕ ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ 

,, ХРИСТОС ВОСКРЕСНА - НАВИСТИНА ВОСКРЕСНА ..

ДЕН НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 28 Април 2016 09:05
949 Hit
(1 Гласај)
Еко одборот во ОУ ,, Малина Попиванова ,, Кочани под менторство на наставник Здравка Охомуш по повод денот на планетата земја изработија фигура од стари гуми која е поставена во училишниот двор . Во фигурата учествуваа и ,, Еко пак хит ,, Кочани со материјали за фарбање на фигурата . 

МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 15 Март 2016 00:00
1071 Hit
(1 Гласај)
НАСТАВНИК ВИКТОРИЈА ШОПОВА 2/4 ОДД СО УЧЕНИЦИТЕ  РЕАЛИЗИРИШЕ АКТИВНОСТ ВО СКЛОП НА ПРОГРАМАТА МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО

ИНОВАЦИИ ПРЕЗЕНТАЦИЈА

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 10 Март 2016 00:00
1210 Hit
(3 гласови)
ПО НАСТАВНИОТ ПРЕДМЕТ ИНОВАЦИИ ВО 9-то одд се спроведе презентација под менторство на наставник Славица Атанасова и професионални банкари , на тема Банкарство .

ПОДАРОЦИ ЗА 8 МАРТ

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 08 Март 2016 00:00
1139 Hit
(1 Гласај)

Традиционално веќе 4-та година по ред учениците од 1-5 одд изработуваат честитки за 8 Март - Денот на жената . Активот на третто одделение ја реализира активноста делејки ги-честитајки го празникот на случајни минувачки подарувајки им изработка  . Оваа активност се реализира со цел кај учениците уште од одделенска настава да се развие или надополни позитивното чувство и внимание на овој празник на жената .

НА ПРИПАДНИЧКИТЕ НА ПОНЕЖНИОТ ПОЛ ИМ ГО ЧЕСТИТАМЕ ПРАЗНИКОТ !!!! 

ДОНАЦИЈА ЛАСЕРСКИ ПРИНТЕР

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 01 Март 2016 00:00
1061 Hit
(1 Гласај)

Ромски ресурсен центар донираше на ОУ ,, Малина Попиванова ,, Кочани . преку локалниот партнер невладина организација ,, АВЕНА ,, односно претседателот Драганчо Георгиев ласерски принтер Herox Phaser 3020 за потребите на училиштето односно проектот,, Туторска подршка на ученици Роми кои учат во основното образование во Република Македонија 

Партнери во проектот се уште и  РДДА ,, Сонце ,, тетово и  Министерство за образование и наука , финансиер на проектот е Ромски едукативен фонд и Министерство за образование и наука на Република Македонија 

ПРЕЗЕНТАЦИЈА - НИКОТИНОМАНИЈА

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 23 Февруари 2016 00:00
1096 Hit
(1 Гласај)
Во соработка со МВР во ОУ ,, Малина Попиванова ,, Кочани започнаа презентациите за превенција од никотиноманија , на презентацијата предходеше обука на ученици од училиштето кои вршат десиминација на учениците од 5-9 одд . Презентациите согласно акциониот план на училиштето ќе траат до Април  2016 год  

СТАТУТ

Основното училиштето ,,Малина Попиванова,,- Кочани е основано со Одлука бр. 02-251/4 од 26.08.1985 година, а е верифицирано со Решение бр. 13-6492 од 20.12.1985 год. од Секретаријат за општествени дејности-Кочани.

Училиштето има својство на правно лице и е запишано во судскиот регистер по ЕМБ 4107390.

КОНТАКТ ИНФО

Училиштето „Малина Попиванова“ се наоѓа во близина на Заводот за вработување.

Тодосија Паунов бр.95, Кочани

Телефон/Факс: 033/271-692