SJ Univer - шаблон joomla Продвижение
×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 870

ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ

Четвртоодделенците ја посетија Метереолошката станица

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Понеделник, 17 Ноември 2014 00:00
3505 Hit
(0 гласови)

Активот на 4-то одделение организираше посета

Свечена вечера за благодарам на волонтерката Карен Олсон

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Петок, 14 Ноември 2014 00:00
3556 Hit
(1 Гласај)

Вработените во ОУ ,, Малина Попивановa“ од Кочани

Литературно читање

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Понеделник, 10 Ноември 2014 00:00
3616 Hit
(3 гласови)

Членовите на секциите по македонски јазик кои ги раководат предметните наставници

Учениците од ОУ„Малина Попиванова“ Кочани, 5 одд , истражуваа букова шума во Осовогово во месноста Пониква

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Сабота, 08 Ноември 2014 00:00
648 Hit
(1 Гласај)

Учениците од ОУ„Малина Попиванова“ Кочани, 5 одд , истражуваа букова шума во Осовогово во месноста Пониква. Организацијата е на Македонското Еколошко Друштво од Скопје. Првиот извиднички одред од Скопје ни обезбеди безбедно движење низ планината . Движењето се одвиваше по патеката на клукајдрвчето Нино. Истражувањето се одвиваше низ 13 таргетни точки. Кај десеттата точка на истражување имаше игра за мал одмор.

Сите добивме Благодарници и убав сендвич со сок. Играга, изложбата на детски ликовни и литературни творби беа пропратни елементи за комплетен супер амбиент.Друштво ни правеа и планинарскиот одред од Кочани и претставник на Еколошкото друштво од Зрновци, Претседателот на Друштвото Жаклина.Кај одморалиштето На МВР-Пониква , имаше изложба на ракотворби од пензионери од Свети Николе и флаери од МЕД-Скопје Нашата убава Македонија.

Нашата убава Осоговија. Колку е убаво да се повторат ваквите убавини.

Денови на кочанскиот ориз

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Сабота, 08 Ноември 2014 00:00
3583 Hit
(1 Гласај)

Учениците од ОУ "Малина Попиванова"-Кочани, успешно се претставија на дефилето организирано по повод манифестацијата - "ДЕНОВИ НА КОЧАНСКИОТ ОРИЗ"

Мировниот корпус во ОУ ,, Малина Попиванова,,

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Сабота, 08 Ноември 2014 00:00
3583 Hit
(1 Гласај)

Од страна на претставниците, г-ѓа Наташа Наумовска и гост од Ерменија на Мировниот корпус во ОУ ,, Малина Попиванова,, -Кочани изврши мониторинг на спроведените проекти и се оценети како единствени во реализацијата и нивната функционалност, посветеност на претставникот на мировниот корпус Карен Олсон и наставниот кадар кој успешно соработува со претставникот

Едукација на учениците во Детската градинка Клон 2

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Сабота, 08 Ноември 2014 00:00
3579 Hit
(1 Гласај)

Од страна на предметниот наставник по Етика вања Манасиева и Училишниот психолог од училиштето е извршена едукација на учениците во Детската градинка Клон 2 на тема БОН-ТОН

Учениците од еко-секцијата ја подржаа акцијата Чиста македонија

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Петок, 07 Ноември 2014 00:00
3641 Hit
(1 Гласај)

Учениците од еко-секцијата ја подржаа акцијата Чиста македонија со учество во организирано чистење на училишниот двор во училиштето, на членовите на секцијата им беа обезбедени заштитни ракавици и вреќи за собирање на смет . Акцијата ја организираа настаниците Здравка Охомуш, Александра Дојчинова и училишниот педагог Ивана Симијонова

СТАТУТ

Основното училиштето ,,Малина Попиванова,,- Кочани е основано со Одлука бр. 02-251/4 од 26.08.1985 година, а е верифицирано со Решение бр. 13-6492 од 20.12.1985 год. од Секретаријат за општествени дејности-Кочани.

Училиштето има својство на правно лице и е запишано во судскиот регистер по ЕМБ 4107390.

КОНТАКТ ИНФО

Училиштето „Малина Попиванова“ се наоѓа во близина на Заводот за вработување.

Тодосија Паунов бр.95, Кочани

Телефон/Факс: 033/271-692