SJ Univer - шаблон joomla Продвижение

Еразмус+ програма – Претставници на ОУ „Малина Попиванова“ на втор транснационален состанок во Стара Загора

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)
Еразмус+ програма – Претставници на ОУ „Малина Попиванова“ на втор транснационален состанок во Стара Загора

Проектот Цели за одржлив развој за ученици е проект во рамки на Еразмус+ програмата под кооординаторство

на ООУ “Малина Попиванова” од Кочани.
Од 11-13.04.2022 год. учесниците од ООУ “Малина Попиванова” заедно со учениците од невладината организација “Еко Логик”- Скопје и основното училиште “Дубовац”- Карловац, Хрватска, беа во посета на ОУ “Кирил Христов”- Стара Загора, Бугарија. Причина за посетата беше одржувањето на вториот транснационален состанок.

m1.jpg

На состанокот учесниците ја дискутираа досегашната состојба на проектните активности како и превземањето на следните работни чекори.
Домакините од ОУ “Кирил Христов”- Стара Загора, Бугарија се погрижија да ги запознаат гостите и со културно-историските знаменитости во градот.

m3.jpg

Како дел од претставувањето беше и посета на Регионалниот историски музеј на Стара Загора каде што директорот на музејот Петар Калчев ги пречека гостите и ги запозна со богатата историја на Старозагорскиот регион.

m4.jpg

Гостите имаа можност да облечат традиционални носии и да се прошетат по главната улица на римскиот град Августа Трајана.

m5.jpg

m6.jpg

 

СТАТУТ

Основното училиштето ,,Малина Попиванова,,- Кочани е основано со Одлука бр. 02-251/4 од 26.08.1985 година, а е верифицирано со Решение бр. 13-6492 од 20.12.1985 год. од Секретаријат за општествени дејности-Кочани.

Училиштето има својство на правно лице и е запишано во судскиот регистер по ЕМБ 4107390.

КОНТАКТ ИНФО

Училиштето „Малина Попиванова“ се наоѓа во близина на Заводот за вработување.

Тодосија Паунов бр.95, Кочани

Телефон/Факс: 033/271-692