SJ Univer - шаблон joomla Продвижение

Еразмус + програма - Наставник од ОУ „Малина Попиванова“ учествуваше на интернационален тренинг во Германија

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)
Еразмус + програма - Наставник од ОУ „Малина Попиванова“ учествуваше на интернационален тренинг во Германија
Во периодот од 21 до 24.03.2022 год. во Лајпциг, Германија се одржа интернационален тренинг за наставници
и едукатори од пет земји (Кипар, Германија, Португалија, Данска и Македонија). Учеството на наставниците од Македонија беше по иницијатива на здружението Еко Логик, а тренингот е во рамките на Еразмус+ Програмата под наслов “Дизајнирање со Лего коцки: Еко градови на иднината.”

m2.jpg

На овој настан присуствуваше и претставник од нашето училиште ,,Малина Попиванова“, наставничката Здравка Охомуш како и наставници од Охрид, Велес и Демир Капија.

m3.jpg

Темата на истиот беше имплементирање на игри во училиштата со употреба на лего коцки - градење капацитети за екологија низ игра. Целиот процес се одвиваше во 6 модули со по 3 експерименти.Секоја земја се претстави со по еден модул.Тимот од нашата земја се претстави со петтиот модул во кој се зборуваше за Конекцијата на животните при нивната миграција и бенефитот од поленаторите.

m4.jpg

СТАТУТ

Основното училиштето ,,Малина Попиванова,,- Кочани е основано со Одлука бр. 02-251/4 од 26.08.1985 година, а е верифицирано со Решение бр. 13-6492 од 20.12.1985 год. од Секретаријат за општествени дејности-Кочани.

Училиштето има својство на правно лице и е запишано во судскиот регистер по ЕМБ 4107390.

КОНТАКТ ИНФО

Училиштето „Малина Попиванова“ се наоѓа во близина на Заводот за вработување.

Тодосија Паунов бр.95, Кочани

Телефон/Факс: 033/271-692