SJ Univer - шаблон joomla Продвижение

ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ

Еразмус+ програма – Претставници на ОУ „Малина Попиванова“ на втор транснационален состанок во Стара Загора

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Петок, 22 Април 2022 08:21
227 Hit
(0 гласови)

Проектот Цели за одржлив развој за ученици е проект во рамки на Еразмус+ програмата под кооординаторство

Еразмус + програма - Наставник од ОУ „Малина Попиванова“ учествуваше на интернационален тренинг во Германија

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 31 Март 2022 08:33
92 Hit
(0 гласови)
Во периодот од 21 до 24.03.2022 год. во Лајпциг, Германија се одржа интернационален тренинг за наставници

ОУ „Малина Попиванова“ - Во тек е тестирањето на активности од Еразмус+ проектот “Цели за одржлив развој за ученици “

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 10 Март 2022 09:50
166 Hit
(0 гласови)
Цели за одржлив развој за ученици е проект на ООУ Малина Попиванова. Проектот е подржан од Еразмус +

УПИС НА ПРВАЧИЊА ВО УЧЕБНАТА 2021 - 2022 УЧЕБНА ГОДИНА

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Среда, 12 Мај 2021 19:18
1175 Hit
(0 гласови)

Согласно член 59, 60 и 61 од Законот за основно образование (Службен весник на РСМ бр.161 од 5.8.2019 година) уписот ќе се врши во месец мај, 2021 година

- Право на упис во прво одделение имаат деца родени 2015 година, односно оние кои до 31.01.2022 година ќе наполнат 6 години, по поднесено барање од родител/старател;

- Документите за упис во прво одделение може да се поднесат и по електронски пат на следниот линк https://uslugi.gov.mk но задолжително е физичкото присуство на идното прваче за опсервација од страна на комисијата за упис;

- Родителите уписот можат да го направат и во самото училиште;


ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ:


- Извод од матична книга на родените (фотокопија);

- Лична карта од родителот/старателот – на увид;

- Потврда за примени задолжителни вакцини за детето издадена од јавна здравствена установа;

- Потврда за офталмолошки (очен) и стоматолошки (забен) преглед, издадена од јавна здравствена установа;

- За децата со попречености, функционална процена од стручната комисија за проценка на деца и младинци за дополнителна образовна, социјална и здравствена поддршка според МКФ;

- Доколку родителот не достави потврда за офталмолошки преглед, потребно е да приложи упат за вршење на истиот.

- Уписот го врши комисија формирана од директорот во закажаниот термин во поканата која ќе биде доставена на домашна адреса за сите училишни обврзници на нашето училиште.

ДРАГИ НАШИ ПРВАЧИЊА, ВИ ПОСАКУВАМЕ УСПЕХ ВО УЧЕЊЕТО!

Форумот во заедницата во Кочани изгласа изградба на забавно-рекреативен парк во ОУ „Малина Попиванова“

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Среда, 20 Ноември 2019 10:48
1126 Hit
(0 гласови)
Граѓаните од Кочани, ученици на Форумиот во заедницата се определија средствата од Швајцарската агенција
за развој и соработка

Отворени училишни клубови на Црвен крст во ОУ”Малина Попиванова” Кочани и ОУ” Синиша Стоилов” во Зрновци

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Среда, 20 Ноември 2019 10:42
663 Hit
(0 гласови)
Со цел зајакнување на капацитетите на волонтери Општинската организација на Црвен крст отвори два нови училишни клубови во

Во салата на „Никола Карев“ - Се играше ракомет за Ивана

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Вторник, 05 Март 2019 09:38
2218 Hit
(0 гласови)
Турнир во ракомет во хумнитарни цели се одржа во саботата во салата на ОУ „Никола Карев“, во организација на ОУ „Малина Попиванова“. Овој спортски настан целосно и беше посветен на

ЗАВРШНА СМЕТКА ЗА 2017 ГОД

Објавено во ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ
Четврток, 08 Март 2018 19:32
2598 Hit
(0 гласови)

СТАТУТ

Основното училиштето ,,Малина Попиванова,,- Кочани е основано со Одлука бр. 02-251/4 од 26.08.1985 година, а е верифицирано со Решение бр. 13-6492 од 20.12.1985 год. од Секретаријат за општествени дејности-Кочани.

Училиштето има својство на правно лице и е запишано во судскиот регистер по ЕМБ 4107390.

КОНТАКТ ИНФО

Училиштето „Малина Попиванова“ се наоѓа во близина на Заводот за вработување.

Тодосија Паунов бр.95, Кочани

Телефон/Факс: 033/271-692