SJ Univer - шаблон joomla Продвижение
×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 870

ПАТРОНАТ

ПАТРОН ПРАЗНИК - 32 години ОУ ,, Малина Попиванова ,, Кочани

Објавено во ПАТРОНАТ
Петок, 07 Април 2017 08:04
3736 Hit
(1 Гласај)

На ден 06.04.2017 год со свечена академија и издавање на 5-от број на училишен весник се одбележаа 32 години од постоењето на ОУ ,, Малина Попиванова ,, Кочани . Свечената академија со интересни и пригодни точки ја организираа активите на 4 ( Савица Пашовска , Софија Димитрова, Кате Стојанова , Весна Вучева ) и 5 одд ( Гордана Јанева , Васка Апостолова и Снежана Костадинова )  , наставниот кадар по Германски Ивана Велкова и Француски јазик Гордана Велкова , менторот на училишниот хор  и училишниот оркестар  Крстина Петрова  , Драмската секција ментори Александра Закова Цветков и Лилјана Димитрова  и за сцената се погрижи наставникот по ликовно образование Мирјана Рашкова  сето ова координирано од Ивана Симијонова училишен педагог  .

Училишниот тим Билјана Манчовска , Александра Закова Цветков , Марија Илиева , Сања Тодорова се креаторите на 5-от број на Училишен весник каде се поместени успесите за периодот кој го покрива овој весник .

На ден 07.04.2017 год претставници од училиштето , сојузот на борците , локалната самоуправа , од родителите и ученичката заедница положија свежо цвеќе на бистата на патронот на училиштето .

ПАТРОН ПРАЗНИК-30 ГОД ОД ПОСТОЕЊЕТО НА УЧИЛИШТЕТО

Објавено во ПАТРОНАТ
Вторник, 07 Април 2015 00:00
3890 Hit
(1 Гласај)
ОУ ,, Малина Попиванова ,, го одбележа патрониот празник 30 год од постоењето на училиштето со одржување на Академија , изложба на изработки на учениците со посебни потреби на тема Велигден , положување на цвеќе на бистата на патронот , литературно читање по објавениот литературен конкурс и организирање на кампања против пушењето по повод денот на здравјето . На ова предходеше Општински натпревар во ПИНГ ПОНГ .

ПОКАНА

Објавено во ПАТРОНАТ
Вторник, 31 Март 2015 00:00
4722 Hit
(1 Гласај)

ПОКАНА 

за одбележување на 30 год од постоењето

на ОУ ,, Малина Попиванова ,, Кочани 

СТАТУТ

Основното училиштето ,,Малина Попиванова,,- Кочани е основано со Одлука бр. 02-251/4 од 26.08.1985 година, а е верифицирано со Решение бр. 13-6492 од 20.12.1985 год. од Секретаријат за општествени дејности-Кочани.

Училиштето има својство на правно лице и е запишано во судскиот регистер по ЕМБ 4107390.

КОНТАКТ ИНФО

Училиштето „Малина Попиванова“ се наоѓа во близина на Заводот за вработување.

Тодосија Паунов бр.95, Кочани

Телефон/Факс: 033/271-692