SJ Univer - шаблон joomla Продвижение
×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 870

МАНИФЕСТАЦИИ

ЗОНТА ВЕЛИ НЕ НА НАСИЛСТВОТО ....

Објавено во МАНИФЕСТАЦИИ
Понеделник, 07 Декември 2015 00:00
3417 Hit
(1 Гласај)
Учениците од 9-тите одделенија од ОУ Малина Попиванова Кочани и Здружение ЕДНАКВИ ЗА СИТЕ Кочани, денес беа дел од кампањата Зонта Вели НЕ на Насилството преку проектот Женски Автобус, со подршка на УСАИД и симболично во портокалова боја учествуваа во карванот и го покажаа активизмот против насилството

ЕКО САМИТ

Објавено во МАНИФЕСТАЦИИ
Понеделник, 27 Април 2015 00:00
3941 Hit
(1 Гласај)

ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ  АМБАСАДАТА НА ШВАЈЦАРИЈА  И НЕВЛАДИНАТА ОРГАНИЗАЦИЈА ,, ОХО ,, СЕ ОДРЖА ЕКО САМИТ НА КОЈ БЕА СВЕЧЕНО ДОДЕЛЕНИ НА УЧИЛИШТЕТА ЗЕЛЕНО, СРЕБРЕНО, БРОНЗЕНО НИВО .

ОУ ,, МАЛИНА ПОПИВАНОВА Е МЕЃУ 21 ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ ОД РЕПУБЛИКАТА  КОЕ СОГЛАСНО ИСПОЛНУВАЊЕТО НА СИТЕ ТОЧКИ ОД ЕКО СТАНДАРДИТЕ  СЕ ЗДОБИ СО СТАТУС ЗЕЛЕНО ЗНАМЕ .

зЕЛЕНОТО ЗНАМЕ ОД СТРАНА НА АМБАСАДОРОТ НА ШВАЈЦАРИЈА ГО ПРИМИ КООРДИНАТОРОТ НА ПРОЕКТОТ зДРАВКА ОХОМУШ 

ОСМИ ДЕТСКИ ДРАМСКИ ФЕСТИВАЛ - 2015

Објавено во МАНИФЕСТАЦИИ
Четврток, 16 Април 2015 00:00
3889 Hit
(1 Гласај)

Од 20 април до 5 мај во ЦК „Бели мугри“ќе се одржи осмиот детски драмски фестивал , ОУ ,, Малина Попиванова ,, со драмската секција ќе учествува на ден

22.04.2015 год ( Среда ) во 11.00 часот со драмата ,, РЕВОЛУЦИОНЕРКАТА ОД КОЧАНИ ,, посветена на 30 год од постењето на ОУ ,, Малина Попиванова ,, Кочани 

ПРОГРАМАПОНЕДЕЛНИК, 20.04.2015 
11:00 часот
ОУ „Јонче Смугрески“ – с. Обршани, Кривогаштани
„ЕХ, МОДА, МОДА!“

13:00 часот
ООУ „Манчу Матак“ – Кривогаштани
„ГНЕВОТ НА ЗЕВС“

15:00 часот
ОУ „Јонче Смугрески“ – с. Обршани, Кривогаштани
„ЗАБРАНЕТА ЉУБОВ“

ВТОРНИК, 21.04. 2015 
11:00 часот
ОУ „Дедо Иљо Малешевски“ – Берово
„ЧОРБАЏИ ТЕОДОС“

13:00 часот
ОУ „Кочо Рацин“ – Охрид
„СОЖИВОТ“

СРЕДА, 22.04. 2015 
11:00 часот
ОУ „Малина Попиванова“ – Кочани
„РЕВОЛУЦИОНЕРКАТА ОД КОЧАНИ“

13:00 часот
ОУ „Благој Кирков“ – Велес
„ДОБРИОТ УЧИТЕЛ“ 

19:30 часот
Ликовна изложба „ЖИТНИ ПОЛИЊА“ - Владимир Темков

ПОНЕДЕЛНИК, 27.04. 2015 
11:00 часот
ОУ „Гоце Делчев“ – Виница
„ПРОШКА“

13:00 часот
ОУ „Кирил и Методиј“ - Велес
„ЦАРЧЕ – ЖАРЧЕ“


ВТОРНИК, 28.04. 2015 
11:00 часот
ОУ „Методи Митевски – Брицо“ - Лозово
„ЦРНО – БЕЛИОТ СВЕТ НА ДЕЦАТА“

13:00 часот
ОУ „Вера Циривири Трена“ - Скопје
„СЕШТОЛОГИЈА И ПОНЕКОЈА УЧЕНИЧКА ЛУДОРИЈА“

СРЕДА, 29.04. 2015 
11:00 часот
ОУ „Рајко жинзифов“ – Велес
„КОЈА Е МОЈАТА МАЈКА“ – текст: Лила Арсова

12:15 часот
Промоција на книга драмски текстове „СОНЧЕВАТА ТРПЕЗА“ - Лила Арсова

13:00 часот
ОУ „ХРИСТИЈАН КАРПОШ“ – с. Младо Нагоричане
„ЗОНА ЗАМФИРОВА“

18:00 часот
ООУ „Крсте П. Мисирков“ – Радовиш
„ДЕЦА НА СОНЦЕТО НА РАСПАРЧЕНАТА ЗЕМЈА“

ЧЕТВРТОК, 30.04. 2015 
11:00 часот
ООУ „Славчо Стојменски“ – Виница
„СВАДБА“

13:00 часот
ООУ „Кирил Пејчиновиќ“ – Скопје
„ОТРОВЕН ЛЕК“

ПОНЕДЕЛНИК, 04.05.2015
12:00 часот
ОУ „Синиша Стоилов“ – Зрновци
„ОЈЛЕ БРАДА ВО ЖИВОТИНСКА БАЛАДА“

ВТОРНИК, 05.05.2015
10:00 часот
ПРОГЛАСУВАЊЕ НА НАЈДОБРИТЕ


ВЛЕЗ СЛОБОДЕН

 

 

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА ЖЕНАТА ,, 8 МАРТ ,,

Објавено во МАНИФЕСТАЦИИ
Понеделник, 02 Март 2015 00:00
4182 Hit
(1 Гласај)

ОУ ,, Малина Попиванова ,, Кочани традиционално веќе третта година по ред дели подароци по повод ,, 8-ми ,, Март - Денот на жената .

Учениците од третто одделение се носители на активноста оваа учебна година , додека активот од 5-то оделение ги подготвува подароците кои се изработка на самита ученици .

ЈАВЕН ЧАС ,, ПАТОТ НА КЛУКАЈДРВЧЕТО ,,

Објавено во МАНИФЕСТАЦИИ
Петок, 06 Февруари 2015 00:00
3892 Hit
(1 Гласај)
Јавен час „Патека на клукајдрвчето“ во спортската сала во Кочани.ОУ„Малина Попиванова“ и ОУ„Св. Кирил и Методиј“ од Кочани учествуваа со своите ученици од петто одделение со цртежи, поезија и емоции од едукативниот излет кој беше предходно организиран на Осоговските планини .

НОВОГОДИШНА ПРЕТСТАВА

Објавено во МАНИФЕСТАЦИИ
Вторник, 30 Декември 2014 00:00
3916 Hit
(2 гласови)

НОВОГОДИШНА ПРЕТСТАВА 2014 - учениците од ОУ ,, Малина Попиванова ,, со своите ментори од прво, второ , третто , четврто одделение, училишниот хор и оркестар , Драмската секција и училишниот тим одговорен за реализација, подготвија Новогодишна претстава со времетрање од 50 мин во два термина од 15.00 и 18 00 часот.

Претставата од 15.00 беше за учениците , од 18 00 претставата беше организирана за родителите и возрасните 

Собраните финансиски средства ќе се употребат за ставање во функција на разгласот во училиштето 

НОВОГОДИШЕН ПАЗАР НА МОЖНОСТИ

Објавено во МАНИФЕСТАЦИИ
Вторник, 30 Декември 2014 00:00
3923 Hit
(1 Гласај)
ОУ ,, Малина Попиванова ,, организираше Новогодишен пазар на можности каде се продаваа изработки на учениците на часовите од редовна настава и вон наставните активности , преку поставени штандови во холот на вториот спрат на училиштето родителите-посетителите имаа можност да купат многу интересни изработки 

СТАТУТ

Основното училиштето ,,Малина Попиванова,,- Кочани е основано со Одлука бр. 02-251/4 од 26.08.1985 година, а е верифицирано со Решение бр. 13-6492 од 20.12.1985 год. од Секретаријат за општествени дејности-Кочани.

Училиштето има својство на правно лице и е запишано во судскиот регистер по ЕМБ 4107390.

КОНТАКТ ИНФО

Училиштето „Малина Попиванова“ се наоѓа во близина на Заводот за вработување.

Тодосија Паунов бр.95, Кочани

Телефон/Факс: 033/271-692